VanDrie Group breidt uit naar rundvleesmarkt

3 april 2018

Kalfsvleesproducent VanDrie Group gaat samenwerken met de Apeldoornse runderslachterij Ameco van de familie Van Westreenen. De twee familiebedrijven zien grote potentie in het combineren van beide productieketens. Ameco blijft zelfstandig functioneren onder leiding van de huidige directeur Jan van Westreenen. De Autoriteit Consument & Markt moet de samenwerking nog goedkeuren. De partijen verwachten dat dit geen problemen zal opleveren.

VanDrie Group en Ameco constateren dat hun afnemers steeds meer vragen naar zowel luxe rund- als kalfsvleesproducten. Met de samenwerking kunnen de twee partijen hun klanten beter van dienst zijn. Ameco kan hierbij gebruik maken van de wereldwijde afzetstructuur van VanDrie. Daarnaast verwachten de partijen met elkaar grote voordelen te behalen bij de optimale verwaarding van de slachtbijproducten en de huiden. Zowel Ameco als de VanDrie Group zijn familiebedrijven waardoor de bedrijfsculturen overeenkomen.

Ameco is sinds 2017 in Apeldoorn in een gloednieuw bedrijfspand gevestigd en heeft een jaaromzet van ongeveer 90 miljoen euro. De technische capaciteit is 2.500 runderen per week. Ameco slacht overwegend Nederlandse runderen. De producten gaan voor een groot deel naar de Nederlandse markt. Ameco staat voorop in kwaliteit en dierenwelzijn. Zo worden in de nieuwe slachterij, als eerste in Nederland, de ideeën van de Amerikaanse zoöloog en dierenactiviste Temple Grandin toegepast.

De VanDrie Group is wereldmarktleider op het gebied van kalfsvlees, kalvervoeders en kalfsvellen. Met een omzet van 2 miljard euro exporteert het bedrijf naar meer dan 60 landen wereldwijd.

Altijd op de hoogte blijven?