Oplaat nieuwe vicepresident AVEC

Gertjan Oplaat

Gert-Jan Oplaat is de nieuwe vicepresident van de Europese pluimveeorganisatie AVEC. Hij werd op 10 september benoemd.

Oplaat, tevens voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI), voegt zich met de benoeming bij vier andere vicepresidenten. Mark den Hartog, algemeen secretaris van NEPLUVI, neemt eveneens plaats in het bestuur van AVEC.

AVEC wil zich vooral richten op het voeren van gesprekken met de EC en Europarlementariërs “ten aanzien van het kunnen behouden van de voorloperspositie die de Europese pluimveesector speelt in de wereld.”

 

Verduurzaming

Op dezelfde dag van de benoeming van Oplaat, tekende AVEC ook de zogenoemde ‘Berlin declaration’ waarmee de organisatie zich eraan heeft geconformeerd om begin 2022 een nadere uitwerking op te stellen over de verdere verduurzaming van de Europese pluimveesector.

Dossiers
Lees ook
Vleesconsumptie blijft komende 10 jaar toenemen

Vleesconsumptie blijft komende 10 jaar toenemen

De vleesconsumptie blijft de komende tien jaar groeien, maar minder snel dan de afgelopen jaren. De vraag naar pluimveevlees stijgt het meest. Dat voorspellen OESO en FAO.

IKB Kip geaccepteerd door Ketenborging.nl

IKB Kip geaccepteerd door Ketenborging.nl

Ketenborging heeft het kwaliteitsschema voor pluimveevleesproductie IKB Kip geaccepteerd. Hierdoor kan IKB Kip door een externe beoordeling aantonen dat het beheer en het schema op onafhankelijke, betrouwbare en transparante wijze worden uitgevoerd.

ABN AMRO: Consument kiest voor dierenwelzijn bij pluimveeproducten

ABN AMRO: Consument kiest voor dierenwelzijn bij pluimveeproducten

Dierenwelzijn is een belangrijke factor voor Nederlandse en Duitse consumenten in de keuze voor kip en eieren. Ook vinden ze een goede beloning voor boeren belangrijk. Ongeveer 7 op de 10 consumenten is bereid om in dat geval meer te betalen voor pluimveeproducten. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO onder Nederlandse en Duitse consumenten.