Ontdek waarin Europa excelleert: kwaliteitskip van Label Rouge

11 januari 2021 Foodlog
Foto: Label Rouge

Op maandagavond 18 januari nodigen Label Rouge-professionals je uit voor een webinar gewijd aan Label Rouge. Je zult ontdekken wat Label Rouge zo uniek en onderscheidend maakt, wat het belang van het dierenwelzijn is en hoe de superieure smaak van de verschillende Label Rouge-kippen tot stand komt.

Label Rouge is een kwaliteitskeurmerk dat al meer dan 50 jaar staat voor de superieure kwaliteit van producten. De productiemethode van het Label Rouge-gevogelte staat garant voor het welzijn van de dieren, eerbied voor natuur en milieu en een superieure kwaliteit en smaak. Fransen waarderen Label Rouge. Zo’n 60% van de Fransen kiest voor Label Rouge als ze een hele kip kopen. Dit door geëngageerde pluimveehouders gestarte initiatief is gebaseerd op hun traditionele know how en werd uitgebreid naar andere sectoren in Frankrijk. Inmiddels zijn er ook rundvlees, kalfsvlees, lam en varkensvlees, vleeswaren, eieren en verschillende soorten gevogelte met het label.

Webinar

Tijdens dit jaarlijkse evenement – dit keer online vanwege Covid-19 – vertellen verschillende experts over het label en de verschillende kippen. Er is een grote variëteit in Label Rouge-pluimvee en daarmee ook in smaak en bite.

Het gratis evenement is speciaal bedoeld voor slagers die hun assortiment willen uitbreiden, poeliers, vleesateliers, groothandels en category- en supermarktmanagers.

Deelnemers aan het webinar ontvangen vooraf per post een informatiepakket van Label Rouge. Laat om dit te ontvangen uw adresgegevens achter op het inschrijfformulier.

Sprekers

Ga tijdens het live webinar in gesprek met:

  • Dick Veerman (Foodlog): hij vertelt over de ontstaansgeschiedenis van het label;
  • Patrick Luk (Importeur Luiten Food in Stompwijk): hij vertelt over de verschillende soorten en smaken zoals Luiten die op de Nederlandse markt brengt;
  • Martin Clarenbeek (van de Franse kipverwerker LDC): ook hij vertelt over de processen en slacht van de dieren en licht vanuit de Franse markt de verschillende smaakbelevingen binnen Label Rouge toe;
  • Een Franse pluimveehouder en Juliette Protino van Synalaf die op specifieke praktijkvragen zullen ingaan.

Praktisch

Het webinar wordt georganiseerd op maandag 18 januari en begint stipt om 19.30 uur. Beide avonden zullen hetzelfde zijn; u kunt de datum kiezen die voor u het beste uitkomt. De voertaal is Nederlands. Het Frans wordt simultaan vertaald door Martin en Dick. U kunt aan dit seminar meedoen, samen met uw collega’s.

Het programma ziet er als volgt uit:
19.30 - 20.15 uur: presentatie
20.15 - 21.00 uur: tijd voor vragen en discussie

Aanmelden

Inschrijvingen worden namens Label Rouge geregeld door Ghislaine Melman.
Vooraf aanmelden is verplicht en kan via dit formulier.

Foodlog

 

 

Altijd op de hoogte blijven?