Nieuwe Hygiënecode Runderslachterij

13 augustus 2012 Tom van der Meer

ZOETERMEER - Het Productschap Vee en Vlees heeft een aangepast Werkboek Hygiënecode Runderslachterij uitgebracht. Slachters kunnen hiermee gaan werken. Omdat het een voorstel is, mogen ze er ook commentaar op geven.

ZOETERMEER - Het Productschap Vee en Vlees heeft een aangepast Werkboek Hygiënecode Runderslachterij uitgebracht. Slachters kunnen hiermee gaan werken. Omdat het een voorstel is, mogen ze er ook commentaar op geven.


Het nieuwe werkboek gaat de oude hygiënecode uit 2004 vervangen. Het helpt bedrijven om kwaliteitsborging aan te passen aan de nieuwe eisen van de Europese verordeningen rond hygiëne.


Het voorstel voor de aanpassing is de afgelopen maanden ontwikkeld samen met de COV en de VWA. Omdat over de grote lijnen van de code overeenstemming is, kan het aangepaste werkboek al worden gebruikt.


Veranderingen

Belangrijkste aanpassingen in het werkboek zijn dat een gevarenanalyse wordt uitgevoerd. Ook is er een hoofdstuk ‘ontvangst dieren’ opgenomen met daarin aandacht voor VKI.


Een uitgebreid overzicht van de wijzigingen is opgenomen in deel 1 van het werkboek.


Slachters die ermee gaan werken, kunnen eventuele opmerkingen doorgeven aan de Productschappen.


Deze commentaren worden met eventuele opmerkingen van de VWA verwerkt. Daarna wordt het werkboek voorgelegd aan het ministerie van LNV.


Werken volgens de code is overigens niet verplicht. Er mag ook gewerkt worden met een eigen HACCP-systeem.


Download het Werkboek Hygiënecode Runderslachterij


Geef commentaar:

Per mail of telefonisch (079) 368 79 54


Lees ook:

NL slacht meer rund, minder varken (7 mei 2009)

Aandeel kleine runderslachter stijgt (12 februari 2009)

Slachterij weigert toegang: boete (17 december 2008)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten voer runderslacht

Alle berichten over hygiëne

Altijd op de hoogte blijven?