Nieuwe directeur Foodwatch: Nicole van Gemert

Nicole-van-Gemert-560x351

Bij Foodwatch Nederland treedt Nicole van Gemert aan als nieuwe directeur.

‘Nicole brengt ons een spannende mix van politieke en campagne-ervaring uit haar vorige functies als directeur van Bont voor Dieren, als kandidaat voor het Europees Parlement en ook als beleidsmedewerker bij de Tweede Kamer in Den Haag’, aldus Paul Hohnen, bestuursvoorzitter van Foodwatch Nederland in een persverklaring.

Integriteit actueel

Van Gemert: ‘Voedselveiligheid en -integriteit zijn nog nooit zo actueel geweest. Consumenten hebben het recht om te weten wat ze eten – van boer tot bord. Ze hebben ook het recht om te verwachten dat de Europese en Nederlandse voedselwetgeving deze rechten afdwingt – en hen mogelijkheden tot een rechtsgang geeft als ze te maken hebben met onjuist geëtiketteerde, verontreinigde of anderszins risicovolle levensmiddelen.’

Voedselwaakhond

Foodwatch afficheert zich als voedselwaakhond en bestrijdt misleidende etiketten, schadelijke handelsovereenkomsten en wil voedselschandalen het aan de kaak stellen. Foodwatch Nederland maakt deel uit van de internationale Foodwatch organisatie, met nationale kantoren in Amsterdam, Berlijn en Parijs, maar ook vertegenwoordiging in Brussel.

Vrouwenkwesties

Naast haar werk in de politiek en het gebied van dierenrechten, heeft Gemert gewerkt aan vrouwenkwesties die van invloed zijn op Centraal- en Oost-Europa en de Kaukasus, met vrouwen in Europa voor een gemeenschappelijke toekomst, en aan water- en sanitatieprojecten in Ghana. Ze begint haar rol als directeur Foodwatch Nederland vandaag.

[intermezzo:1]
Lees ook
Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Een werknemer van een Indonesisch restaurant is op staande voet ontslagen omdat hij door de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‘NVWA’) geconstateerde overtredingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De rechter is het daar niet mee eens.

Foodwatch lanceert campagnepetitie tegen het kooien van landbouwdieren

Foodwatch lanceert campagnepetitie tegen het kooien van landbouwdieren

Consumentenorganisatie en voedselwaakhond foodwatch roept de Europese Commissie op een einde te maken aan het kooien van alle landbouwdieren in Europa en ervoor te zorgen dat het EU-handelsbeleid dit verbod ondersteunt.

Vlees Schotse hooglanders en Konikpaarden Lauwersmeer bevat te veel dioxine

Vlees Schotse hooglanders en Konikpaarden Lauwersmeer bevat te veel dioxine

Het vlees van de Schotse hooglanders en Konikpaarden die grazen rond het Lauwersmeer bevat te veel dioxine. Dat blijkt uit onderzoek van Staatsbosbeheer. De organisatie heeft daarom besloten dit voorjaar geen dieren te slachten.