Nederland is zes Parmahamspecialisten rijker

20 februari 2017

Na een eerste groep in 2016 zijn wederom zes speciaalzaken uitverkozen tot Parmaham specialist. Het totaal aantal specialisten in Nederland wordt daarmee 28.

Parmaham is een van Italië’s rijkste culinaire tradities en het Consorzio del Prosciutto di Parma beschermt haar kwaliteit en echtheid met het kwaliteitszegel van de Kroon. Deze rijke erkenning moet wel uitgedragen worden. Afgelopen jaar werd daarom het Parmahamspecialisten programma opgezet om winkels die de kernwaarden van Parmaham kunnen en willen uitdragen, te erkennen.

Nieuwe Parmahamspecialisten

Op 20 en 21 februari worden opnieuw 6 verswinkels verkozen tot Parmahamspecialist. Uitverkoren zijn dit keer de Slagerijen Gelderblom Rotterdam, Bood Heemstede, Keurslagers Warmenhoven Wateringen, Van der Zande Halsteren, Gilissen Vlissingen, en Valk Versmarkt in Voorschoten.

De winkels zijn voorgedragen en uitverkozen vanwege hun vakkennis, passie en enthousiasme en de wil om de faam van de Parma verder uit te dragen. Alle deelnemers beschikken over uniek winkelmateriaal en worden betrokken bij speciale acties om hun erkenning te ondersteunen en verder uit te dragen.

Het Parmahamspecialisten programma zal naar verwachting de komende jaren worden voortgezet en ook andere gerespecteerde slagers en speciaalzaken zullen hiervoor uitgenodigd worden. Deelname is open voor een ieder die aan de gestelde eisen voldoet en die een effectieve bijdrage wil leveren aan de bekendheid en promotie van het product.

logo De Kroon, herkenningsteken van originele Parmaham

Altijd op de hoogte blijven?