Mkb-bedrijven kunnen zich aanmelden voor KVK Innovatie Top 100
De inschrijving voor de zestiende editie van de KVK Innovatie Top 100 is geopend. De Kamer van Koophandel (KVK) roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Nederland op om mee te doen. Inschrijven kan tot en met 9 juli 2021.
Alleen bij KVK geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen zich aanmelden voor de KVK Innovatie Top 100. De innovatie dient op de markt te zijn gebracht en wordt beoordeeld op groeipotentie, omzet, originaliteit, duurzaamheid en impact voor de branche en de samenleving. Deze editie is er extra aandacht voor ondernemers met nieuwe verdienmodellen en voor digitalisering, het integreren van digitale technologieën in processen.
Jury
Expertpanels beoordelen deze zomer voor de verschillende sectoren de innovaties. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst vast. Hiervoor baseert de jury zich op de voordrachten van de experts. Daarnaast kijkt de jury de websites van de ondernemingen en doet onderzoek. In het najaar worden de 100 bedrijven en hun innovaties gepresenteerd aan het grote publiek.
Innovatieprijs
Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. Met de top 100 wil KVK laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. De afgelopen vijftien jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb.
Slaaprobot
Somnox uit Delft veroverde met de slaaprobot de eerste plaats in de vorige editie van de KVK Innovatie Top 100 en mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen. Noord-Holland was de koploper met 21 bedrijven in de KVK Innovatie Top100, gevolgd door Noord-Brabant met 17 en Zuid-Holland met 16 bedrijven. Na de ICT-sector (18 innovaties) waren de meeste innovaties afkomstig uit de sector food en agro (16) en de creatieve industrie (15).
Dossiers
Meer over
Lees ook
Marketing voor ondernemers met lef
Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”
Vleesbranche in de media – week 17
Inflatie, weinig consumenten willen betalen voor duurzaam vlees en een interview met Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager. Wat kwam er afgelopen week voorbij in de media over de vleesbranche?
Vleesbranche in de media – week 16
Kweekvleesproducent Mosa Meat op Koningsdag, slager voorkomt uitbraak van pokken en waarom verkopen slagers spekkoek? Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in de media?