Meat Expo 2018

6 juli 2018

Terwijl de Nederlandse Slagersbranche zich opmaakt voor de Slavakto in november 2018, maken de Belgen zich klaar voor Meat Expo 2018. Deze vakbeurs voor de slagerij-, traiteur- en vleessector vindt elke 3 jaar plaats. In 2018 vindt de beurs plaats van 30 september tot en met 3 oktober. Meat Expo valt samen met Broodway, de vakbeurs voor de bakkerijsector.

Meat Expo 2018

Op Meat Expo zijn ruim 200 exposanten aanwezig. Zij presenteren hun (nieuwe producten, technieken en trends). Naast Belgische staan er ook verschillende Nederlandse leveranciers op de beurs. Bijvoorbeeld BK Market trailers uit Barneveld, Backsaver uit Boxtel en LRE Weegtechniek uit Hillegom. Op alle beursdagen worden er allerlei demonstraties gegeven. Slagers kunnen in de 'Street of Inspiration' terecht voor praktische business tips.

Vakwedstrijden

Naast de exposanten komt ook het vakmanschap van de slager aan bod tijdens de Eurobeef Vakwedstrijden, de Junior-Cup en de Meesterschapswedstrijd. Voor de negende keer zijn deze wedstrijden live op de beursvloer te volgen. Zowel gevestigde slagers als leerlingen dingen mee naar de Gouden, Zilveren en Bronzen Eurobeef, de Gouden Poem en de Junior Cup. een vakjury bekroond de beste innovaties in food en non-food met de Innovation Award.

Deze vakwedstrijden bieden elke slager de kans om zijn/haar producten te laten beoordelen. Het juryverslag geeft tips om de producten verder te perfectioneren. Als de jury een product bekroond, ontvangt de deelnemer een diploma. De organisatie verwacht een 1000-tal inzendingen die worden gekeurd door een equipe van 125 juryleden en medewerkers.

Beste Slager van België

Tijdens de Meesterschapswedstrijd worden de vijf beste slagers van België bekroond. Deze wedstrijd staat onder het toezicht van Denis Ducarme, Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s, Landbouw en Maatschappelijke Integratie. In 2015 was Erwin Mertens de grote winnaar. De deelnemers van 2018 moeten vier vleesproducten insturen: ambachtelijk gekookte beenham, ambachtelijke rauwe beenham, salami en Parijse worst.

Leerlingen van het 2e en 3e jaar leertijd slager-spekslager uit de middenstandsopleiding gaan de strijd aan om het Gouden Mes. Ze moeten diverse proeven binnen een gestelde tijdslimiet afleggen om hun vakmanschap te bewijzen.Verschillende leerlingen geven een bbq-demonstratie onder leiding van Belgisch BBQ-kampioen Erwin Mertens en Carine Vos.

Alle informatie over de beurs is te vinden op www.meatexpo.be.

  •  
  •  

Altijd op de hoogte blijven?