Tijdens de horecavakbeurs BBB Maastricht kunnen bezoekers verschillende kookwedstrijden bijwonen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gaan gevestigde en aanstormende chefs de strijd met elkaar aan. BBB Maastricht vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht.

Kookwedstrijden BBB Maastricht

De kookwedstrijden gaan van start op maandag 8 oktober met de VanDrie kookwedstrijden. De deelnemende koks moeten aan de slag met de black box gevuld met orgaanvlees (ochtend) en kalfsvlees (middag). Huub Oudshoorn geeft diezelfde middag een demonstratie over mogelijke bereidingen, combinaties en toepassingen met kalfsvlees en organen.

Dinsdag 9 oktober staat in het teken van vis. De deelnemers maken in de ochtend en de middag een voor- en hoofdgerecht met een blackbox van FishXL. 's Middags geeft Mark van Loon van Brasserie Puur Steenbergen een demonstratie met zwaardvis.

Op de laatste beursdag is er een kookwedstrijd met Limburgse streekproducten, georganiseerd door Hanos. Centraal Beheer organiseert aansluitend een wedstrijd met biologische producten. Cooking Mania 2018 wordt afgesloten met twee presentaties: Thomas Luttikhold van Wastewatchers komt praten over het verminderen van afval en Wim Eussen van Abdij Rolduc geeft een presentatie over Limburgs Bier.

Deelnemers

Tijdens de wedstrijden gaan steeds vier koks, desgewenst met een souschef, leerlingkok of assistent, de strijd met elkaar aan. Zij moeten ter plaatse een voor- en hoofdgerecht te bereiden voor vier juryleden en drie gastentafels bereiden. De gerechten worden beoordeeld op verschillende elementen, zoals smaak, originaliteit en presentatie. Daarnaast wordt er iedere dag door Ecolab een hygiëneprijs uitgereikt aan de kok die het schoonst werkt volgens de HACCP code.

Deelnemende restaurants zijn: De Karpendonkse Hoeve (Eindhoven), MOOD (Rotterdam), Restobar Diels (Wageningen), Ria Joosten (Neer), Restaurant U (Genk), Brasserie Puur (Steenbergen), Puur Smaeck (Hilversum) en Rantrée, BrandsØn en Mes Amis (Maastricht)

Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?