KNS trakteert tijdens haar jubileumjaar

9 februari 2016

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie bestaat in maart officieel 125 jaar en in die maand gaat de jubileumviering dan ook van start.

Sinds 1891 is er sprake van belangenbehartiging voor slagers. In 2001 is de NAS door fusie met de VGS en BCS geworden tot de huidige Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie. De KNS is trots op 125 jaar belangenbehartiging voor slagers en pakt tijdens dit jubileum uit met verschillende evenementen vol inspiratie: de KNS trakteert. Op 14 maart wordt het jubileumjaar officieel geopend.

KNS trakteert

Speciaal voor deze jubileumevenementen is er een speciale website gelanceerd waarop de verschillende jubileumactiviteiten in beeld worden gebracht: www.knstrakteert.nl. Naast informatie over de verschillende evenementen kunnen KNS-leden en niet-leden zich aanmelden. KNS-leden hebben gratis toegang, voor de niet-leden zijn er speciale jubileumprijzen vastgesteld.

Evenementen

Het jubileumjaar gaat van start met een officiële jubileumreceptie op 14 maart waarbij de burgemeester van Rijswijk, Drs. M.J. Bezuijen, aanwezig is.

Vervolgens vinden er in maart en april diverse bijeenkomsten plaats bij de acht opleidingslocaties van SVO vakopleiding food. Naast een powertalk over gastvrijheid door Wouter Verkerk vindt hier, in samenwerking met Verstegen Spices & Sauces, een masterclass vacuüm garen plaats.

Op maandag 4 april vindt de unieke jubileumdag plaats waarin maar liefst 13 sprekers hun verhaal vertellen om de aanwezigen te inspireren. Niet alleen Jord Althuizen en Carijn Frijters delen hun kennis en ervaringen ook sprekers zoals astronaut André Kuipers en sportpresentator en schrijver Wilfred Genee nemen het woord. Daarnaast kunnen de aanwezigen hun eigen inspiratiepakket samenstellen door te kiezen uit het bijwonen van sprekers die thema’s zoals trends, (culinair) ondernemerschap, marketing en voeding centraal zetten:

  • Meesterchef René Tichelaar van restaurant De Gieser Wildeman
  • Nel Schellekes, restaurant De Gulle Waard
  • Michiel Deenink, The Roast Room
  • Henry van Diermen, FISH’K
  • Ernst en Willem van der Schrans, Boerderij/zuivelbedrijf Den Eelder
  • Patissier Hidde den Brabander, Dreams of Magnolia
  • Jaap Korteweg, Vegetarische Slager
  • Samuel Levie, Brandt & Levie
  • Eva Gouwens, Tony’s Chocolonely

Aansluitend vindt de uitreiking van de Gouden Slagersring plaats. Tijdens de dag is er natuurlijk ook de mogelijkheid om inspiratie op te doen door te netwerken en zijn er diverse heerlijke eetmomenten. Ook hiervoor geldt dat KNS-leden gratis toegang hebben. Voor niet-leden geldt een prijs van € 175.

Op 27 juni vindt er niet alleen de Algemene Ledenvergadering plaats, exclusief voor leden, maar ook een afwisselende inspiratieavond met de grote Omdenkshow en een culinaire presentatie van Angelique Schmeinck. De avond wordt afgesloten door de prijsuitreiking van de Spare Ribs Trophy 2016.

Altijd op de hoogte blijven?