Slagerij Terpstra bestaat 170 jaar

8 juni 2023 Redactie Vleesmagazine Slagerij Terpstra

In het hart van Franeker bevindt zich al 170 jaar Ambachtelijke Slagerij Terpstra. Een bijzonder jubileum! “Het is een voorrecht om het stokje over te nemen van mijn voorgangers en deel uit te maken van een bedrijf met zo'n rijke geschiedenis”, aldus Jos Terpstra.

Terpstra's slagerij begon in 1853 als een bescheiden bedrijf, gevestigd aan het Oostvliet 65 in Franeker. Sijbe Pieters Terpstra, de oprichter van de slagerij, vestigde zich hier na een carrière als herbergier. In de loop der jaren verhuisde de slagerij naar verschillende locaties in de stad, voordat het in 1936 definitief zijn thuis vond aan de Dijkstraat 63, waar het vandaag de dag nog steeds gevestigd is.

Familiebedrijf

Wat begon als een kleine slagerij is in de loop der tijd uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf dat bekend staat om zijn vleesproducten en klantenservice. De slagerij is een begrip in Franeker en omgeving. Klanten keren graag terug voor de versheid, kwaliteit en smaak van het ambachtelijke assortiment en uiteraard voor het sociale praatje.

Traditionele slagerswaarden

Het succes van Slagerij Terpstra is te danken aan de toewijding en passie van elke generatie die het bedrijf heeft gehad. De familie Terpstra houdt altijd vast aan de traditionele slagerswaarden en geeft de recepten en technieken door van vader op zoon. Specialiteiten als de droge worst (nog steeds turfgerookt), leverworst, kookworst, grillworst en Zeeuws spek maakt de slagerij nog altijd volgens de oude traditie.

Moderne klant

Ook na 170 jaar blijft Slagerij Terpstra innoveren en inspelen op de behoeften van de moderne klant, zonder concessies te doen aan de kwaliteit waar het bedrijf om bekend staat. De slagerij biedt een breed scala aan huisgemaakte vleeswaren, salades en maaltijdopties, die met dezelfde liefde en vakmanschap worden bereid als hun traditionele producten.

Zesde generatie

“Het is een voorrecht om het stokje over te nemen van mijn voorgangers en deel uit te maken van een bedrijf met zo'n rijke geschiedenis”, zegt huidige eigenaar Jos Terpstra, de zesde generatie in de slagerij. “We zijn dankbaar voor de steun en het vertrouwen van onze gewaardeerde klanten, en we blijven ons inzetten om hen te voorzien van de beste producten en service.”

Toekomst

Slagerij Terpstra blijft een hoeksteen van de Franeker gemeenschap en een symbool van ambachtelijk vakmanschap. Met hun 170-jarig jubileum viert de slagerij niet alleen haar eigen succes, maar ook het belang van lokale bedrijven die de gemeenschap verrijken en de smaak van traditie doorgeven aan toekomstige generaties.

Jubileumactie

Slagerij Terpstra viert het jubileum in de maand juni met verschillende jubileum-acties. Zo maken klanten maken wekelijks kans op een waardebon, zowel bij een besteding in de winkel als op social media en kunnen ze sparen voor een gratis jubileumblik met droge worst.

Altijd op de hoogte blijven?