KNS geeft tips om ongedierte in de slagerij te voorkomen

11 februari 2021 Redactie Vlees

RTL Nieuws meldde afgelopen weekend dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij tientallen bakkers, slagers en vishandels uitwerpselen en ongedierte had aangetroffen. In reactie daarop geeft Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) tips voor preventie.

NVWA maakte op verzoek van RTL Nieuws de inspectierapporten van 93 foodwinkels openbaar, waaronder elf slagerijen. In de winkels was "van alles mis", schrijft de nieuwssite. Vooral ongedierte is een plaag en bij tweederde van de foodwinkels zijn boetes uitgedeeld nadat inspecteurs uitwerpselen, karkassen of levende muizen aantroffen.

In reactie op dit nieuws publiceerde KNS op de website een artikel over hoe slagers ongedierte in hun zaak kunnen voorkomen. De brancheorganisatie geeft niet alleen maatregelen voor het voorkomen van ongedierte zoals hygiënisch werken, materiaal en ruimte goed schoonhouden, en controleer binnengekomen producten op de aanwezig van ongedierte. Ook geeft KNS tips voor het bestrijden van ongedierte, zoals het inschakelen van een professioneel bedrijf en alleen bestrijdingsmiddelen gebruiken die in Nederland zijn toegestaan. Al dez informatie is ook vastgelegd in de Hygiënecode voor het slagersbedrijf.

Lees alle tips en maatregelen voor het voorkomen en bestrijden van ongedierte op de website van KNS.

Altijd op de hoogte blijven?