KNS geeft slager tips voor de feestdagen

15 oktober 2020
Foto: Koos Groenewold

De feestdagen zijn altijd een drukke tijd voor slagers. Veel klanten in de winkel en veel bestellingen. Een goede voorbereiding is hiervoor essentieel. Dit jaar helemaal vanwege het coronavirus. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) geeft de slagers op hun website daarom tips.

1. Pas je assortiment aan
Dit jaar verloopt de kerst anders dan anders. Vanwege de corona zullen veel klanten kiezen voor om kerst te vieren met alleen het eigen huishouden en zonder vrienden en familie. De trends zijn volgens KNS thuis, kleinschalig, gezellig, gemak en comfort food. Maak het je klanten gemakkelijk en stel pakketten samen. En zorg voor 2- en 4-persoonsporties.

2. Laat je klanten vooraf bestellen.
Veel slagers werken met bestellingen. Dat maakt het makkelijker om inkoop en planning op elkaar af te stemmen. Je kunt relatief makkelijk klanten corona-proof bestellingen op laten halen. Plan bloktijden in, maak een afhaalpunt of een drive-tru.
Als klanten toch gewoon in de winkel boodschappen komen doen, adviseert KNS om het bezoek zo kort mogelijk te houden.

3. Communiceer naar je klant
Werk je met bestellingen, laat dit dan zo snel mogelijk aan je klanten weten. In de winkel, op de website en op social media. Communiceer je kerstfolder en bestellijst. Laat indien mogelijk klanten online hun bestelling doen en zorg anders voor een centrale plek in de winkel voor de papieren bestelformulieren. Maak deze ook niet te uitgebreid.

Meer over deze en andere tips lees je op de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). 

Bron: KNS

In het nieuwe nummer van Vlees+ (verschijnt 23 oktober) lees je alles over de feestdagen. Slager Walter Brouwer vertelt hoe hij zich voorbereid op de feestdagen, Jan Nederhoed gaat aan de slag met een gourmetschotel, Foodimpuls deelt maaltijdconcepten voor de slager en ook de rondvraag staat in het teken van de feestdagen. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vlees+ en betaal het eerste jaar slechts € 49,99 excl btw.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?