KNS: ‘Cao-overleg uitgesteld vanwege onzekerheid’

attachment-001_food-image-VLS13290I01

Het tweede cao-overleg tussen de Koninklijke Nederlandse Slager (KNS) en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen heeft afgelopen week plaatsgevonden. Gezien de onzekerheid en de effecten van corona op de slagersbranche vindt de KNS het niet verantwoord om op dit moment keuzes te maken die structureel financiële consequenties hebben.

Ondanks de constructieve gesprekken is er dus nog geen akkoord bereikt en wordt het overleg in januari 2021 voortgezet, zo laat de KNS weten. ‘Door het overleg in januari te hervatten verwachten wij een beter beeld te hebben van de ontwikkelingen en de overheidsmaatregelen.’

Zo snel mogelijk

De huidige cao voor het Slagersbedrijf heeft een looptijd van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020. Rekening houdend met de geldende omstandigheden en het aflopen van de huidige looptijd, streven cao-partijen ernaar om zo snel mogelijk een nieuwe cao af te spreken.

Een cao geeft duidelijkheid en zorgt ervoor dat individuele werkgevers en werknemers niet onderling over elke arbeidsvoorwaarde afspraken hoeven te maken. Hierdoor worden meningsverschillen voorkomen en dat geeft rust binnen het bedrijf en de bedrijfstak als geheel, benadrukt de KNS. ‘Verder is bij een cao geen concurrentie op arbeidsvoorwaarden en daarnaast zaken geregeld worden die afwijken ten opzichte van de wettelijke bepalingen. Dit kan gunstig zijn voor de branche.’

 
Lees ook
Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.

Veiligheid

Veiligheid

Vertrouwen en veiligheid vormen de basis van een effectief team. Hetzelfde geldt voor bedrijven. Kort gezegd: geen gevoel van veiligheid, geen succes. Mijn praktijk laat zien dat mensen zich niet altijd veilig voelen in hun team of bedrijf, met alle gevolgen van dien.

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Toen hij zitting nam in het bestuur van branchevereniging KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers), had hij al de ambitie om op termijn voorzitter te worden. Koos van Essen windt er geen doekjes om. Als hij zich ergens voor inzet, dan graag aan het roer.