Kleding voor werknemers in voedingssector 'onschadelijk'

EUROCLEAN Hygienekleidung

De bedrijfskleding voor werknemers in de voedingssector is microbiologisch onschadelijk als deze wordt gewassen door een professioneel industrieel bedrijf. Dat schrijft Mewa in een persbericht. Virussen overleven de professionele industriële wasbeurt niet.

De wasprocedures van professionele wasbedrijven zijn volgens Mewa hygiënisch gevalideerd en veilig. Dit is niet te vergelijken met wasgoed dat wordt gewassen in de huishoudelijke wasmachine. Om die reden kiezen bedrijven uit de voeding- en zorgsector ervoor om de kleding van hun werknemers te laten wassen door professionals.

Al de wasprocessen voor werkkleding van Mewa draaien op temperaturen tussen de 60 en 75 graden Celsius. Deze temperaturen, in combinatie met de ontsmettingsmiddelen die worden gebruikt, inactiveren coronavirussen volledig. De virucide effectiviteit van deze middelen is bevestigd.

Overdracht bij direct contact

Bovendien zijn er geen infecties bekend die via textiel zouden worden overgedragen. Alle bekende infecties traden op vanwege een direct contact. De infectieroutes van het coronavirus zijn, volgens deskundigen, geheel vergelijkbaar met deze van het griepvirus: het gaat om druppel- of contactinfecties.

Lees ook
Veiligheid

Veiligheid

Vertrouwen en veiligheid vormen de basis van een effectief team. Hetzelfde geldt voor bedrijven. Kort gezegd: geen gevoel van veiligheid, geen succes. Mijn praktijk laat zien dat mensen zich niet altijd veilig voelen in hun team of bedrijf, met alle gevolgen van dien.

ESA legt slacht tijdelijk stil

ESA legt slacht tijdelijk stil

Kalfsvleesverwerker ESA, onderdeel van VanDrie Group, legde op 4 augustus de slachtactiviteiten tijdelijk stil vanwege een aantal coronabesmettingen van werknemers. De andere activiteiten gaan wel gewoon door. Dat meldt VanDrie Group op de website.

Geef werknemers meer zekerheid

Geef werknemers meer zekerheid

De arbeidsmarkt is in beweging. Waar werkgevers flexibiliteit willen, zoeken werknemers vooral zekerheid. Hafid Ballafkih van de onderzoeksgroep Arbeid in Transitie aan de Hogeschool van Amsterdam zegt in een artikel in de Groene Amsterdammer dat de flexibiliteit te ver is doorgeschoten.