Keurslagerij Jos Smal maakt Het Perfecte Pekelvlees

6 november 2018

Keurslagerij Jos Smal won 5 november tijdens de Slavakto de vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees. Volgens de jury is dit pekelvlees “Een perfect stuk pekelvlees waar je voor om rijdt.” 

Slager Jos Smal kreeg de eerste prijs uit handen van de juryvoorzitter, culinair journalist Felix Wilbrink. De tweede prijs ging naar Lieuwe Nicolaï uit Oosterwolde. Keurslagerij Marcel Dekker uit Beverwijk belandde op de derde plaats.

Het Perfecte Pekelvlees

De Koninklijke Nederlandse Slagers organiseerde deze unieke en eenmalige wedstrijd na een oproep van juryvoorzitter Felix Wilbrink in de Telegraaf. Hij keurde samen met de andere juryleden meesterslager Dennis van Dun en expert worstmaker Paul van Trigt alle inzendingen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van perfect stuk pekelvlees mee zoals smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

De top 5 ziet er als volgt uit:

  1. Keurslagerij Jos Smal, Blokker
  2. Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolaï, Oosterwolde
  3. Keurslagerij Marcel Dekker, Beverwijk
  4. Slagerij Zumbrink, Cothen
  5. Slagerij de Buurderij, Noordlaren
  6. Keuslagerij Gleis, Aalten
  7. Slagerij Runderkamp, Volendam

Keurslagerij Jos Smal

Jos Smal is blij met de winst: "Wij zijn enorm vereerd en trots dat ons pekelvlees deze bijzondere vakwedstrijd heeft gewonnen.” De slagerij van Jos Smal is al meer dan 30 jaar een begrip in Blokker en omstreken. In
eigen worstmakerij wordt met passie en vakmanschap gewerkt. 

Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Gedurende het jaar organiseert KNS verschillende vakwedstrijden. Eerder dit jaar vonden al De Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy plaats. Van de laatste wedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt wordt de winnaar op de Tweede dag van de Slavakto bekend gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven?