Keurslager Horst wint Lekkerste Bal Gehakt 2017

3 oktober 2017

Keurslager Horst uit Epe won op 2 oktober de vakwedstrijd de Lekkerste Bal Gehakt 2017. De gehaktbal van slager Marco Jurriëns scoorde hoog bij de vakjury onder leiding van Pierre Wind. "Alle technische facetten kloppen, maar ook de smaak is prachtig. We zochten de Koning der Hollandse gehaktballen en die hebben we gevonden!” aldus de jury.

De tweede plaats van in deze vakwedstrijd ging naar Keurslagerij Van Strien. Deze slager uit 's Gravemoer stond de afgelopen jaren al vaker op het podium. Slagerij Stefan Haak uit Capelle won de derde plaats.

Winnaar Keurslager Horst

Keurslager Horst stond voor het eerst in de finale van de Lekkerste Bal Gehakt. Marco Jurriëns: “Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen. Al eerder wonnen wij de Spareribs Trophy en de Lekkerste Gehaktvariant en we zijn trots dat we onze gehaktballen aan dit mooie rijtje mogen toevoegen.”

De slagerij noemt zichzelf een culinair specialist. Het bedrijf haalt zijn koeien en varkens uit eigen omgeving. De slager is Nederlands Kampioen geworden met zijn Maaltijdenassortiment. In de eigen worstmakerij maakt de slager onder andere de vele malen met goud bekroonde rookworst en verschillende soorten leverworst. Alle soorten ham komen ook van eigen hand.

De keuring

De vakjury keurde de gehaktballen door middel van een voorselectie, finaleronde en een mysterieaankoop. Alle onderdelen van een lekkere gehaktbal zoals smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking, wogen mee. De jury bestond uit chefkok Pierre Wind, Gertjan Verzijl (docent SVO vakopleiding food),  de winnaar van vorig jaar Edwin Wapenaar.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie op 2 oktober door juryvoorzitter Pierre Wind en slagerszoon Tom Egbers. Alle finalisten ontvingen een oorkonde en beker. De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) organiseerden deze vakwedstrijd.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?