Keurslager genomineerd in Beste Winkelketen verkiezing

23 augustus 2016

De genomineerden in de 29 categorieën van de ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland 2016 verkiezing en ABN AMRO Webshop Awards 2016 zijn bekend. De Keurslager is in de categorie Eten & Drinken Speciaalzaken genomineerd samen met Gall & Gall en Bakker Bart.

In de afgelopen maanden hebben ruim 277.000 consumenten meer dan 400 retailers beoordeeld en daarmee zijn het de grootste retailverkiezingen van Nederland. De gemiddelde waardering voor de winkelketens is ten opzichte van vorig jaar gestegen: van 7,84 naar 7,97. De webshops scoren dit jaar zelfs 8,13 ten opzichte van 7,88 van vorig jaar. De verkiezingen zijn een initiatief van Q&A in samenwerking met ABN AMRO en de mediapartners De Telegraaf en RetailTrends Media.

Assortiment en service belangrijk

Consumenten hebben hun favoriete retailers beoordeeld op aspecten gerelateerd aan prijs, service en assortiment. Voor zowel winkelketens als webshops blijkt assortiment het belangrijkste aspect, gevolgd door prijs-kwaliteitverhouding. Opvallend is dat de prijs-gerelateerde aspecten belangrijker zijn geworden ten koste van de service-gerelateerde aspecten bij de fysieke winkels. In voorgaande jaren was het belang van de service-gerelateerde aspecten altijd groter.

Bekendmaking winnaars categorieën

De bekendmaking van de categoriewinnaars vindt plaats op donderdag 15 september 2016. Daarna vindt er wederom een stemronde plaats, waarin de consument bepaalt wie van de categoriewinnaars daadwerkelijk de beste winkelketen en/of webshop van Nederland heeft. De stemronde loopt van 27 september tot en met 27 oktober. Tijdens het Retailer of the Year Gala dat op donderdag 27 oktober 2016 plaatsvindt worden de drie grote winnaars van de verkiezingen Beste Winkelketen van Nederland, Webshop Awards Nederland en Cross Channel Award bekendgemaakt. Naast deze prijzen worden op deze avond de vakprijzen Beste Retail Managementteam en Beste Retail Executive uitgereikt.

Altijd op de hoogte blijven?