Een krachtig collectief van 100% zelfstandige slagers

Keurslager banner_NB 19-5-2022

BEDRIJFSINFORMATIE | De Vereniging van Keurslagers is dé slagersformule van Nederland. De winkelformule voor zelfstandige slagers die onder het unieke A-merk Keurslager als sterk collectief naar buiten toe treden. Slagers die beschikken over een gemeenschappelijk DNA: vakmanschap, ambacht, persoonlijke aandacht en kwaliteit.

Activiteiten en pijlers van de Vereniging van Keurslagers

 • Zelfstandig ondernemen onder een A-merk
  De winkelformule voor zelfstandige slagers die samen invulling geven aan het unieke A-merk Keurslager.
 • Actief verenigingsleven
  Keurslagers kiezen voor collectieve slagkracht en voelen zich comfortabel bij een actief verenigingsleven. Keurslagers verbinden zich aan de kennis en ervaring die binnen de Vereniging aanwezig is. Men wil samenwerken, via (werk)groepen en regiobijeenkomsten kennis delen, elkaar versterken en men is bereid om zich aan elkaar te conformeren om kracht te geven aan het collectief.
 • Keurslager, niet zomaar een slager
  Een slager mag zich niet zomaar Keurslager noemen. Keurslagers voldoen aan formulerichtlijnen op het gebied van hygiëne, kwaliteit, onderscheidend vermogen en voedselveiligheid. Waarborging vindt plaats middels periodieke keuringen.
 • Kwaliteit staat voorop
  Keurslagers zijn zelfstandige slagers met een gemeenschappelijk DNA: vakmanschap, ondernemerschap, persoonlijke aandacht en kwaliteit. Door middel van (product)keuringen behouden we de kwaliteit waar we als merk voor staan en leggen we de lat steeds hoger.
 • Persoonlijke winkelbegeleiding
  Keurslagers kiezen ervoor om elkaar als collectief uit te dagen en actief te werken aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Elke Keurslager wordt hierbij ondersteund door een persoonlijke bedrijfsadviseur die klaar staat en advies geeft. De Keurslager maakt gebruik van de kennis en knowhow die binnen de Vereniging beschikbaar zijn. Resultaatgericht wordt er gewerkt aan de realisatie van de lokale bedrijfsdoelstellingen.
 • Merk en marketing
  Keurslagers kiezen vanuit het eigen ondernemerschap voor collectieve slagkracht om de consument vertrouwen en het beste vlees en lekker eten aan te bieden, waardoor zij de weg naar de (web)winkel weten te vinden. De Vereniging zet hiervoor landelijke reclame, een breed pakket aan marketingtools en een marketingkalender afgestemd op diverse commerciële momenten en thema’s in. Keurslagers voeren gezamenlijk een aantal landelijke winkelacties en reclames met een door de leden vastgesteld prijsbeleid ter bevordering van de klantenstroom.
 • Lokale en digitale ondersteuning
  Een team van marketeers adviseert en ontzorgt in marketingcampagnes en (online) communicatie op maat.
 • Onze partners & supporters
  Keurslagers zijn bereid de handen ineen te slaan. Dat geldt ook voor de branche. De toeleveranciers zijn een belangrijke pijler van het succes. Ze zijn partner én supporter. Er wordt kennis gedeeld en samengewerkt om collectief voordeel te realiseren bij de inkopen doordat de Vereniging bereid is zich aan elkaar te verbinden.
 • Keurslager Academie
  Om jou en je team te begeleiden en actief te werken aan het eigen ondernemerschap zijn er diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, trainingen en intensieve 1-op-1 coaching beschikbaar.

Lees meer over onze unieke vereniging
Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt Keurslager het op tegen Bakker Bart, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...