Kansen zoeken bij Ondernemersacademie Food

Ondernemers-Academie-Food

De Ondernemersacademie Food is in juni weer gestart met de module ondernemerschap. De groep van negen ambitieuze nieuwe ondernemers is op zoek naar kansen en mogelijkheden om te starten met een eigen winkel of overname van een winkel. Inmiddels is de derde bijeenkomst achter de rug.

Hans Steenbergen van Food Inspiration heeft zijn kennis gedeeld over de trends en ontwikkelingen in de wereld van food. Dennis van Dun Ondernemers-Academie-Food-2-300x150 inspireerde de groep vanuit zijn vakspecialisme en ondernemerschap. Afgelopen week waren de deelnemers te gast bij Remeker. Martijn Rol Sectorspecialist Food besprak de trends en ontwikkelingen vanuit financieel perspectief. Marco Rodenburg liet de deelnemers kennis maken met het Business Model Canvas en gaf een inkijkje in het proces van bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven.

Inspireren

‘Het is mooi om te zien hoe de gastsprekers de deelnemers inspireren’, zegt Astrid van Hest, namens de Ondernemersacademie Food. ‘De deelnemers stellen kritische vragen en willen alles weten en zien. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers. Deelnemers die werken in een ambachtelijke slagerij en deelnemers met nog ‘een echte kantoorbaan hebben’ en niet kunnen wachten om de overstap te maken.’

Er staan nog negen dagen gepland om met elkaar het ondernemerschap te verkennen voordat de deelnemers volgend jaar maart hun ondernemingsplan gaan presenteren. En natuurlijk is de Ondernemers Academie ook weer volop bezig met het maken van plannen voor 2021.

 
Lees ook
Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Bennebroek heeft sinds jaren weer een slagerij. Brian de Beer opende in maart Keurslagerij BeerZ. Een voormalige boekwinkel werd omgebouwd tot een gloednieuwe slagerij. Als nieuwbakken ondernemer kon hij bij de keuze voor machines het advies van Delmo goed gebruiken. “Ik ben heel tevreden over Delmo: niet alleen wat betreft het advies, maar ook de service...

‘Vragen van klanten kan ik nu zelf beantwoorden’

‘Vragen van klanten kan ik nu zelf beantwoorden’

De werktijden in de horeca zag Inge Groenland (23) na een paar jaar niet meer zitten. Maar de contacten met klanten vond ze wél heel leuk. Ze ging op zoek naar een nieuwe baan die daarbij paste en liep tegen een vacature bij Slagerij John de Roode aan. Inmiddels werkt Inge daar twee jaar en is ze bezig met haar tweede slagersopleiding bij SVO vakopleiding...

‘Het lijkt hier soms net een klein theater’

‘Het lijkt hier soms net een klein theater’

In een slagerij draait het in eerste instantie om de kwaliteit van de verkoopwaren en een goede service. Maar onderschat ook de rol van de winkelinrichting niet. Vandaag nemen we een kijkje bij Uw Slager Vleeschhouwerij van Cees van den Berg in Zetten. De slagerij van Cees van de Berg is klein, piepklein. “Wij noemen het een werkplaats...