Jonge Fransen eten minder vlees

6 december 2007 redactie

SLAGERSWERELD - Hoewel vlees ook bij de Fransen nog steeds hoog in aanzien staat, blijft de consumptie gestaag dalen. Vooral Rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees werden minder gegeten.

SLAGERSWERELD - Hoewel vlees ook bij de Fransen nog steeds hoog in aanzien staat, blijft de consumptie gestaag dalen. Vooral Rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees werden minder gegeten.

In de afgelopen drie jaar daalde de consumptie van rundvlees met vijf procent, van kalfsvlees met 5,6 procent, van varkensvlees met slechts een klein procentje maar van lamsvlees met wel acht procent.

Somber
'De jongere generatie eet steeds minder vers en de vooruitzichten voor de komende tien jaar zien er dan ook erg somber uit', stelt het Syndicat National de l'Industrie des Viandes (SNIV) na een consumentenonderzoek. In de vijf jaar tot 2003 nam het verbruik in grammen per dag uitgedrukt met 13 procent af en die trend is sindsdien alleen maar doorgegaan.

Uit de SNIV-cijfers over 2006 blijkt dat ouderen bijna 21 keer per maand vlees kopen; twee keer minder dan drie jaar geleden. Naarmate de leeftijdsgroep jonger is, neemt het aantal aankoopmomenten fors af: 17 maal voor de groep 35 tot 49 jaar en slechts 12,5 keer voor de groep onder de 35. Vooral jonge alleenstaanden scoren erg laag op deze schaal. Bron: Meat & Meal.

Altijd op de hoogte blijven?