Jamie Oliver elektrocuteert kuikentje

13 augustus 2012 Tom van der Meer

LONDEN - Jamie Oliver gaat vrijdag op tv een kuikentje elektrocuteren. Dit om wanpraktijken in de Britse vleesindustrie aan de kaak stellen.

LONDEN - Jamie Oliver gaat vrijdag op tv een kuikentje elektrocuteren. Dit om wanpraktijken in de Britse vleesindustrie aan de kaak stellen.


In een ander fragment worden mannetjeskuikens (die nu eenmaal ongeschikt zijn voor de eierenindustrie) in een container gegooid waarna ze sterven aan zuurstoftekort.


Slachtmethoden

De beelden op Channel 4 worden getoond aan gasten in de studio, waaronder topmannen van de voedingsmiddelenindustrie, om te tonen hoe dieronvriendelijk conventionele slachtmethoden zijn.


'Ik hoop dat kijkers hierdoor, al is het maar een klein percentage, besluiten om meer diervriendelijke producten te kopen', zegt Oliver.


'Misplaatst'

Dierenliefhebbers noemen zijn actie echter misplaatst, meldt De Telegraaf. De tv-kok lag al eerder onder vuur bij dierenrechtenactivisten toen hij op tv de keel van een lam doorsneed.


Oliver wil met zijn programma voor elkaar krijgen dat supermarkten een eerlijke prijs vaststellen voor ‘ethisch gekweekt’ gevogelte. Sainsbury’s, waarmee Oliver een miljoenencontract heeft, weigerde elke medewerking.


Lees ook:

Britse maakt reuzenrollade van gevogelte (+ foto's) (2 januari 2008)


'Junkfood-mums' zijn Jamie Oliver zat (20 september 2006)


Jamie Oliver nu zelf schokkend dik (16 oktober 2006)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor

Alle berichten over Jamie Oliver

Alle berichten over slachtmethoden

Altijd op de hoogte blijven?