Jaaroverzicht: prijswinnaars 2018

3 januari 2019

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vlees+ helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: wedstrijden en prijswinnaars.

JANUARI

Tijdens de jaarbijeenkomst op 15 januari maakte het Worstmakersgilde de winnaars van de ‘Worstmakerij van het jaar 2018’ en ‘Traiteur van het jaar 2018’ bekend. Slagerij Putman uit Arnhem maakt de beste worsten. Voor de beste traiteur moet je naar Aalten, naar Slagerij Gleis.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/winnaars-worstenmakerij-en-traiteur-2018-bekend

FEBRUARI

De prijs voor het Beste Vlees Restaurant ging voor de tweede keer in drie jaar tijd naar The Roast Room in Amsterdam.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/the-roast-room-is-beste-vlees-restaurant-nederland-2018

Keurslager Braamskamp uit Rolde won de Grote Grillworsttest 2018. “Deze worst is zeer verfijnd en heeft een lekkere vleessmaak. Een grillworst die volledig in balans is”

https://www.vleesplus.nl/nieuws/keurslager-braamskamp-wint-grote-grillworsttest-2018

De Gouden Tavola’s werden weer uitgereikt in 2018. Deze prijs gaat naar de beste innovaties in voeding. In totaal reikte de vakjury dertien laureaten uit in de categorieën retail, traiteur, delicatessen en foodservice. Alle winnaars zijn in dit bericht te vinden.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/uitreiking-gouden-tavola-2018

De Vereniging van Keurslagers organiseerde in 2018 een Special wedstrijd. Hiermee wilde de vereniging productontwikkeling stimuleren. Carolien Nieman won de wedstrijd met haar ‘Spaanse verleiding’.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/carolien-nieman-wint-special-wedstrijd-keurslager

MAART

Zwitserland heeft in Parijs de landencompetitie van de International Butchers' Competition gewonnen. Ook won de Zwitser Markus Wuthrich het individuele klassement.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/zwitserland-wint-international-butchers-competition-2018

Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk won in maart de 22e editie van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/christiaan-vegt-bakt-lekkerste-brabantse-worstenbroodje

in maart vond de internationale slagersvakwedstrijd van de Nederlandse tak van de Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau, grand baillage des Pays-Bas, plaats. De Duitse deelnemers wonnen de vijf internationale prijzen.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/vleesboerderij-boot-nationaal-kampioen-bij-confrerie-des-chevaliers

APRIL

Keurslager J.A. Geilings won de zesde editie van 'De Lekkerste Brabantse Aspergeham'.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/slager-jan-geilings-maakt-lekkerste-brabantse-aspergeham

De Vlaardingse slager Arno Wapenaar won de Gouden Slagersring met zijn Power meat bar crunch. De Gouden Slagersring wordt jaarlijks uitgereikt aan de slager met het meest innovatieve product.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/arno-wapenaar-wint-gouden-slagersring-2018

Twee teams van Ter Groene Poorte wonnen goud en zilver bij de wedstrijd Food At Work Awards Vlaanderen met de innovatieve producten 'fibercracker with bacon' en 'Chick'n Chill'. De Food At Work Awards Vlaanderen is voor leerlingen uit het Nederlandstalig secundair onderwijs.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/groene-poorte-wint-goud-en-zilver-food-at-work-awards

MEI

De eerste Achterhoekse Asperge Verkiezingen vonden plaats in 2018. Meer dan 25 deelnemers deden mee in de strijd om de beste Achterhoek Asperge Ham, beste Achterhoek Asperge Salade en de beste Achterhoek Asperge Wijn. Keurslager Boenders mocht twee keer goud mee naar huis nemen.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/twee-keer-goud-keurslager-boenders

JUNI

De uitreiking van de Pensioen Pro Awards vonden plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf won de themaprijs ESG award, de award voor de meest duurzame beleggingen.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/pensioenfonds-slagersbedrijf-wint-esg-award

De Spareribs Trophy 2018 ging naar Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht. Slager John van Tilburg kreeg op 25 juni de prijs tijdens het KNS Inspiratiecongres. De tweede plaats ging naar Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer. De derde plaats was voor Keurslager Beverdam uit Rijssen.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/spareribs-trophy-slagerij-van-tilburg

De winnaars van de Amsterdam Food Pitch waren in 2018 Mama Madina met haar glutenvrij zuurdesembrood van Madina Mamedova en Meike Schaling met haar ambachtelijke deeg Dough-to-go. Zij kregen beide de titel van ‘Lekkerste product van 2018’.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/winnaars-van-de-amsterdam-food-pitch

De Goldbeef entrecote van de Vion Food Group ontving de gouden medaille tijdens de World Steak Challenge in Londen. Het Finse bedrijf JN Meat International was de overall winnaar. Hun sirloin steak is de beste steak ter wereld.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/vion-wint-goud-world-steak-challenge

Slagerij Knol in Schoonoord was het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Drenthe in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid. Dat maakte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/slagerij-knol-is-beste-leerbedrijf-van-drenthe

AUGUSTUS

De Riverland Smokers werden de nieuwe Nederlands Kampioenen culinair barbecueën. De wedstrijd werd georganiseerd door de WBQA (World Barbecue Association).

https://www.vleesplus.nl/nieuws/riverland-smokers-wint-nk-culinair-bbq

SEPTEMBER

Telefoonboek.nl onderzocht welke slagers de beste beoordelingen krijgen en zette de top tien op een rijtje.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/top-10-beste-slagers-volgens-telefoonboek-nl

OKTOBER

Slagerij Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs kwam als beste uit de bus bij Arnhem Rookworststad. Al zijn ingezonden producten werden bekroond met goud met ster en daarom mocht hij de bronzen rookworst mee naar huis nemen.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/slagerij-jan-de-rooij-wint-arnhem-rookworststad

Tijdens het Nederland-Korea Business Gala in Seoul won Vion woensdag 17 oktober de Hamel Business Award 2018. Deze award wordt toegekend aan bedrijven die wezenlijk bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/vion-wint-hamel-business-award-2018

NOVEMBER

Vleeschhouwerij Zetten kreeg de titel ‘Leukste Slagerij van Nederland’. De tweede plaats ging naar Keurslagerij Cees Mol uit Goes en de derde plek was voor Keurslager Manfred Stiekema uit Borger.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/vleeschhouwerij-zetten-is-leukste-slagerij-van-nederland

Keurslagerij Jos Smal won 5 november tijdens de Slavakto de vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees. Volgens de jury is dit pekelvlees “Een perfect stuk pekelvlees waar je voor om rijdt.”

https://www.vleesplus.nl/nieuws/keurslagerij-jos-smal-maakt-het-perfecte-pekelvlees

Keurslagerij Marco van Strien won tijdens de Slavakto op 6 november de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2018. Keurslager Hesy uit Goirle belandde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Keurslagerij Jongmans uit Klundert.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/keurslagerij-marco-van-strien-wint-lekkerste-bal-gehakt

Vier droge worstproducten van Huls werden tijdens de Slavakto bekroond met goud. Daarnaast hebben alle droge worstproducten van de Dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk varken 1 ster gekregen.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/huls-droge-worst-krijgt-vier-keer-goud-op-de-slavakto

Keurslager Peter van der Geest van en Kees Heger van Café de 1ste aanleg uit Heemstede ontvingen het certificaat ‘Goud met ster’ voor hun bierworst tijdens de Slavakto in Utrecht.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/slager-en-bierkenner-uit-heemstede-bekroond-voor-gezamenlijke-worst

DECEMBER

Slager Piet van der Vooren werd eind november verkozen tot Leids vakman van 2018. Kapper Eric eindigde op de tweede plaats, Friese Bakker Us Bertus werd derde.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/slager-piet-van-der-vooren-leids-vakman-van-2018

 

 

Altijd op de hoogte blijven?