Inschrijving voor Lekkerste Bal Gehakt geopend

17 juli 2018

De inschrijving voor de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland is geopend. Deze vakwedstrijd voor slagers draait om de klassieke gehaktbal. Het is de derde vakwedstrijd die de KNS dit jaar organiseert.

De Lekkerste Bal Gehakt

De eerste keuring vindt plaats op 4 oktober. De beste tien gaan door naar de finalekeuring op 25 oktober. De winnaar wordt bekend gemaakt op 6 november tijdens de Slavakto. Alle producten worden gekeurd door een vakjury.

Vakjury

Dit jaar is de juryvoorzitter tv-kok Sandra Ysbrandy. Verder zitten de winnaar van vorig jaar, Marco Jurriëns van Keurslagerij Horst, en een docent van de SVO vakopleiding food in de jury. Deelnemers moeten voor de wedstrijd minimaal drie gegaarde ballen in dienen om gekeurd te worden. De jury keurt de inzendingen blind. Ze letten hierbij onder andere op smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

De organisatie van de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland is in handen van de KNS. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven op de KNS-website. De KNS organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden. De Grote Grillworsttest 2018 en de Spareribs Trophy 2018 vonden eerder dit jaar plaats.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?