Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

26 januari 2023 Redactie Vleesmagazine

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Op 1 maart keurt de vakjury alle inzendingen. Welke slager volgt slager William Hermanussen, de winnaar van 2022, op?

Spareribs zijn een populair product in de slagerij en het maken van een goede sparerib vraagt om vakmanschap. Daarom organiseert KNS elk jaar deze vakwedstrijd voor haar leden. Door hun product te laten keuren door een deskundige vakjury weten ze hoe goed hun spareribs zijn.

Keuring

De vakjury beoordeelt op 1 maart alle ingezonden spareribs. Ze letten hierbij op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd. De jury bestaat dit jaar in elk geval uit branche erkende meesterslager Peter van der Geest en William Hermanussen, de winnaar Spareribs Throphy van 2023. Het is nog niet bekend welke gecerificeerde keurmeesten in de jury plaatsnemen.

Deelnemen

Slagers die willen deelnemen aan de Spareribs Trophy kunnen zich op de website van KNS aanmelden. De producten moet uiterlijk 28 februari binnen zijn van SVO Houten. Meer informatie hierover is ook te vinden bij KNS.

De Spareribs Trophy is een van de drie vakwedstrijden van de KNS. De andere twee zijn De Grote Grillworst Test en De Lekkerste Gehaktbal.

Wil je meer weten over het bereiden van Spareribs? Lees dan dit artikel van Jan Nederhoed uit Vleesmagazine.

Naar het artikel

Altijd op de hoogte blijven?