FNV wijst nieuw eindbod KNS af

8 mei 2024 Koos Groenewold
De strubbelingen rondom de nieuwe cao voor het slagersbedrijf duren voort. Koninklijke Nederlandse Slagers meldt dat de leden van FNV tegen het verbeterde eindbod stemden. Daarmee wordt het ultimatum dat FNV eerder stelde weer van kracht.

Sinds de start van de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het slagersbedrijf vormen de lonen het grote struikelblok. Na meerdere onderhandelingsronden deed KNS namens de werkgevers een eindbod. De leden van FNV stemden tegen dit eindbod en daarom stuurde de vakbond 27 april een ultimatum naar KNS. Om toch tot een cao te komen kwam KNS met een nieuw verbeterd eindbod.

Nieuw eindbod KNS

“Buiten de voorgestelde verhoging van de lonen van 10 procent gedurende de looptijd, is in het verbeterde bod de productietoeslag verhoogd van 1,25 procent naar 3,4 procent”, meldt KNS 7 mei op de website. “Voor de medewerkers die een productietoeslag ontvangen betekent dit dus een loonstijging van 12,15 procent in 18 maanden. Tegen alle verwachtingen in stemden FNV leden niet in met dit verbeterde voorstel.”

Ultimatum FNV

Dit betekent dat het eerder gestelde ultimatum van FNV weer van kracht wordt. Hierin eist de vakbond “een cao voor een jaar (per 1 maart 2024) waarin de salarissen omhooggaan met structureel 9,8% en nog eens € 100 bruto per maand. Verder moeten de lonen vanaf volgend jaar gaan meestijgen met de prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). Bovendien wil de vakbond dat de laagste lonen naar minimaal € 16 per uur gaan.” Mogelijke acties zijn volgens KNS vooralsnog opgeschort.

De andere vakbond CNV Vakmensen is ook betrokken bij de cao-onderhandelingen. “CNV-leden hadden al ingestemd met het vorige eindbod, maar ook met CNV is er nog geen akkoord bereikt. KNS is niet te spreken over de vertraging in het cao proces dat op 27 maart jl. leidde tot een eindbod”, besluit KNS de berichtgeving op de website.

Bron: KNS

Altijd op de hoogte blijven?