Hij begon bij SVO vakopleiding food met de opleiding productiemedewerker slagerij. “Je leert vlees te bewerken en vleesproducten te maken die de klant direct kan bereiden. Omdat het me makkelijk af ging en ik de opleiding erg leuk vond, heb ik ‘m versneld afgerond.”
Na de zomervakantie is Luuk begonnen met de opleiding tot slager. “We gaan nu dieper in op het maken van vleesproducten, vleeswaren en worsten. Ook leren we alles over voorraadbeheer en inkoop, marketing, hoe je de kostprijs van producten berekent en personeelsmanagement.” Luuk verwacht deze opleiding ook versneld af te ronden. En als hij daarmee klaar is heeft hij alweer zijn volgende studieplan bedacht: de training worst maken en operationeel leidinggeven. Zich blijven ontwikkelen vindt Luuk belangrijk en de opleidingen bij SVO vakopleiding food sluiten perfect aan op wat hij belangrijk vindt: veel praktijklessen en ervaringen en kennis uitwisselen met docenten en medestudenten.
Ribeye grillen
Ambitie en pure passie: deze kenmerken zijn Luuk op het lijf geschreven. Hij werkt vijf dagen per week in een slagerij en gaat één dag per week naar school. Wat doet Luuk dan graag als hij vrij is? “Een ribeye grillen op de barbecue, eerst om en om goed dichtschroeien en daarna met een beetje rookhout op de indirecte zone langzaam tot de juiste kerntemperatuur laten garen. Dan weet je niet wat je proeft.”
Het mooiste aan het slagersvak vindt Luuk dat je van een heel dier heerlijke producten kunt maken. Worst is zijn favoriet. “Er komt meer bij het vak kijken dan alleen het uitsnijden van een karbonade. Je kunt creatief zijn en het proces steeds bijsturen en verbeteren, dat vind ik echt superleuk!” Gelderse gekookte worst vindt Luuk het leukst om te maken én het lekkerst om te eten.
SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van
mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten aan op de praktijk en de docenten van SVO komen uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl