Innovaties in de diervoedersector

20 juli 2023 Redactie Food screenshot video Nijssen company

Duurzaamheid en innovaties zijn belangrijk in de Nederlandse diervoederindustrie. Daarom deelt voor Nevedi, de belangenbehartiger voor deze industrie, de videoserie ‘Duurzame innovaties uit de diervoedersector’.

Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Innovatie vormt hierbij het sleutelwoord. De Nederlandse diervoerbedrijven ondernemen stappen op dit gebied en nemen hier wereldwijd een koploperspositie in. Tal van projecten en aanpassingen vinden plaats in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Duurzaamheid

Het reduceren van emissies, spaarzaam omgaan met grondstoffen, meer co-producten uit andere industrieën benutten en de persoonlijke groei van medewerkers bevorderen zijn mooie voorbeelden hiervan. Daarnaast staat Nevedi voor duurzaam landgebruik, eerlijk ondernemerschap en goed werkgeverschap. Hier en elders op de wereld.

Duurzame innovaties uit de diervoedersector

In 2022 startte Nevedi met het uitlichten van inspirerende voorbeelden uit de diervoedersector. Dat heeft geresulteerd in de onderstaande zeven video’s. Deze deelde Nevedi de afgelopen periode via de website en socials. Voor het najaar staan weer een aantal video’s op de planning.

  1. Protix brengt het voedselsysteem weer terug in balans met de natuur
  2. Duynie Feed maakt duurzaam vloeibaar voeren mogelijk dankzij huurcontainer service
  3. De Valk Wekerom vermindert CO2-uitstoot met Processed Animal Proteins (PAP’s)
  4. Nijsen company waardeert voedselresten op
  5. FransenGerrits benut via Grassa het volledige potentieel van gras
  6. ForFarmers pakt kansen voor CO2-neutrale productie
  7. Denkavit gaat voor 100% groene stroom

Nevedi

Nevedi behartigt de collectieve belangen van de Nederlandse diervoederindustrie. De sector bestaat uit fabrikanten van mengvoeders, premixen en kalvermelkpoeder en leveranciers van vochtrijke diervoeders (bijproducten van de levensmiddelenindustrie). Bij Nevedi zijn 85 diervoederbedrijven en voerleveranciers aangesloten. Samen vertegenwoordigen zij circa 95% van de totale productie in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven?