IFFA 2016 in teken van nieuwste trends en innovaties

attachment-001_food-image-VLS12336I01

Op de komende editie van IFFA worden concepten voor een hoger rendement, nieuwe vormen van automatisering, innovaties voor meer kwaliteit, betere voedselveiligheid en de actuele trends in de levensmiddelensector voorgesteld. IFFA, de grootste vakbeurs voor de vleessector, opent haar deuren van zaterdag 7 mei tot en met donderdag 12 mei 2016 in Frankfurt am Main.

Op het trefpunt van de branche zullen alle belangrijke spelers binnen het slachten, uitbenen, verwerken en verpakken van vlees, evenals de topleveranciers voor de ingrediënten- en de retailsector aanwezig zijn.

Bezoekers van de IFFA hebben de mogelijkheid om nieuwe trends, product- en service innovaties en moderne informatietechnologieën in de vleesbranche te leren kennen. Ongeveer 960 exposanten uit 47 landen hebben zich al geregistreerd om hun nieuwste machines en equipment te presenteren. Uit Nederland zullen zo`n 50 bedrijven deelnemen. Het driejaarlijkse evenement bestaat in 2016 uit zeven hallen met 110.000 vierkante meter tentoonstelling aan beursoppervlakte. Messe Frankfurt verwacht rond de 60.000 bezoekers uit 140 landen.

Op de komende editie worden concepten voor een hoger rendement, nieuwe vormen van automatisering, innovaties voor meer kwaliteit, betere voedselveiligheid en de actuele trends in de levensmiddelensector voorgesteld. Daarnaast krijgen bezoekers nieuwe impulsen op het gebied van duurzaamheid en energiebeheer.

Industrierobots

Een belangrijke innovatie in de vleesindustrie is de automatisering met industrierobots. Dankzij de flexibiliteit en nauwkeurigheid van robots kan vlees met grotere effectiviteit, kwaliteit en duurzaamheid worden geproduceerd. Maar wat maakt een robot succesvol? De camera’s en sensoren, de hoog ontwikkelde software, intelligente control systemen en de configuratie zijn belangrijke onderdelen van een robot. ‘Tegenwoordig worden robots in bijna alle fases van het vleeswerkende proces ingezet: van slachten tot verpakken. Ze zijn sneller, hygiënischer en preciezer. Dat spaart kosten en tijd maar brengt ook een grote technische uitdaging’, zegt Marlies Mekelenkamp van Messe Frankfurt Nederland. ‘Daarom zijn veel hallen van de beurs hierop georiënteerd en presenteren zich alle marktleiders in Frankfurt.’

Lees ook
Nice to Meat is de favoriete slager van Ramon Beuk

Nice to Meat is de favoriete slager van Ramon Beuk

Voor topkok Ramon Beuk is vlees geen dagelijkse kost, maar als hij het eet wil hij kwaliteit. Daarom is hij al jaren vaste klant bij slager en groothandel Nice to Meat. Directeur Mikel Pouw constateert dat steeds meer mensen kiezen voor kwaliteit én voor luxe vleessoorten. “Vroeger aten mensen in de zomermaanden spareribs en burgers, nu eten ze wagyu.”

Van biologische slagerij naar vooruitstrevende eetwinkel

Van biologische slagerij naar vooruitstrevende eetwinkel

Hun roots mogen dan in de slagerij liggen, inmiddels verkopen ze bij Eetwinkel ONS veel meer dan alleen vlees. Met de verhuizing naar een ander pand startte het Hilversumse bedrijf afgelopen zomer een nieuw avontuur mét nieuw concept, gericht op snel en makkelijk winkelen.

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI (Alea Publishers) samen Food Technology 2021 in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.