Op 1 en 2 april viert het Vers Inspiratie Platform (VIP) met zijn 5e editie een jubileum in Expo Houten. Deze lustrumeditie heeft een grotere opzet dan voorgaande jaren én er is er gekozen om nog meer in te zetten op inspiratie en kennis. Op beide dagen worden er diverse workshops gehouden met onderdelen gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche. Alle drie de hallen in Expo Houten worden benut.

Hal 1 is primair gericht op de slagerij maar met een breed aanbod ook inspirerend voor andere versspecialisten. Hal 2 is volledig ingericht met workshopruimtes en een gezellig horecaplein met verschillende foodtrucks voor een hapje en een drankje. In Hal 3 wordt de ‘Markt van de toekomst’ gepresenteerd met een inkijkje in de laatste trends voor de ambulante handel. Daarnaast is er, aansluitend op hal 1, buiten ook weer een BBQ-plein met alles voor het buiten grillen en koken.

VIP partners

In dit VIP-jubileumjaar heeft organisator Versplatform, naast de vaste samenwerkingspartners de Vereniging van Keurslagers en de Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV), ook de samenwerking gezocht met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en het Expertisecentrum voor de slagerij. Al deze partijen zullen participeren in diverse onderdelen van de extra uitgebreide editie van VIP 2019.

Kennisprogramma

Aanvullend op de inspiratie die de exposanten bieden, is er dit jaar gekozen om kennisoverdracht een belangrijk onderdeel te laten zijn van het VIP 2019. Met extra aandacht voor kennisonderdelen die interessant zijn voor medewerkers en studenten. Hal 2 wordt daarom ook volledig ingezet voor het kennisprogramma. Met de grote zaal en diverse workshopruimtes worden daar programma’s gepresenteerd, gericht op alle facetten binnen een versbedrijf. Zowel ondernemers, medewerkers én studenten binnen de foodbranche zullen op VIP een inspirerend aanbod aan workshop ervaren.

Persoonlijke inspiratietour

Alle bezoekers aan het VIP-event kunnen op beide eventdagen tussen 15.00 en 22.00 uur hun eigen inspiratietour samenstellen. Na een hartelijk ontvangst bij binnenkomst is er een afwisselend aanbod aan inspirerende bedrijven. Er kan worden rondgelopen in alle drie de hallen en op het BBQ-plein buiten. Tussen de workshops door kan er in hal 2 ook genoten worden van lekkere gerechten bij diverse foodtrucks op het horecaplein.

Workshops

Net als voorgaande jaren is er voor Keurslagers een zaalprogramma in de grote zaal. Verder vindt er op de maandag traditiegetrouw voor de visspecialisten de Haringsnijkeuring plaats, georganiseerd door de VNV.

Altijd op de hoogte blijven?