Hepatitis A door McDonald's-filiaal VS

13 augustus 2012 Tom van der Meer

MILAN – Een Amerikaanse McDonald's-vestiging wordt in verband gebracht met een uitbraak van hepatitis A. Het aantal gemelde besmettingen is opgelopen tot 18 en er lopen al drie aanklachten tegen de fastfoodketen.

MILAN – Een Amerikaanse McDonald’s-vestiging wordt in verband gebracht met een uitbraak van hepatitis A. Het aantal gemelde besmettingen is opgelopen tot 18 en er lopen al drie aanklachten tegen de fastfoodketen.


Dat meldt het Health Department van Rock Island County. De uitbraak van het gevaarlijke virus vond in juli plaats in de McDonald’s-vestiging in Milan, in de staat Illinois.


Zo’n 32 besmettingen in west-Illinois en oost-Iowa worden in verband gebracht met deze vestiging, omdat ze in dit restaurant zijn geweest.


10.000 blootgesteld

Vorige maand kregen ruim 5300 mensen een inenting tegen hepatitis A. Volgens berekeningen, gebaseerd op bezoekersaantallen van het restaurant, zouden zeker 10.000 aan hepatitis A zijn blootgesteld.


Ondere de besmette mensen zijn twee medewerkers van de Mac. Een van de twee was op 16 juni al ziek. Zij bleek later hepatitis A te hebben. Het lijkt erop dat zij, terwijl ze besmet was, voor haar werk voedingsproducten in de vestiging heeft aangeraakt.


De vestiging werd 15 juli gesloten door het Rock Island Health Department en ging na een inspectie op 18 juli weer open.


Lees ook:

Mogelijk Listeria in vliegtuigmaaltijd (7 augustus 2009)

Grote Salmonella-recall in VS (24 juli 2009)

McDonald's blundert met poster (21 juli 2009)

Norovirus speelde Fat Duck parten (20 maart 2009)

Hepatitis A via supermarktvlees (7 januari 2008)


Zie ook:

HACCP-module


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over besmet vlees

Altijd op de hoogte blijven?