Grootste eiwitfabriek ter wereld komt in Sas van Gent

Enough eiwitfabriek

Enough bouwt in Sas van Gent, op de grens met België, de grootste eiwitfabriek ter wereld.

De bouw van de grootste niet-dierlijke eiwitkwekerij in de Zeeuwse plaats ging vorige week van start. Vanaf volgend jaar moet de fabriek jaarlijks 10.000 ton gefermenteerde eiwitten gaan produceren, met een mogelijkheid om de capaciteit op termijn uit te breiden tot 50.000 ton per jaar.

De eiwitten van Enough zijn gebaseerd op de Abunda mycoproteïne. Dit eiwit ontstaat door schimmels te fermenteren. Dat doet Enough met behulp van hernieuwbare grondstoffen. De Abunda mycoproteïne is te gebruiken bij de productie van vleesvervangers.

Dossiers
Lees ook
Greenforce lanceert plantaardig vlees in poedervorm

Greenforce lanceert plantaardig vlees in poedervorm

De Duitse startup Greenforce brengt een vleesvervanger in poedervorm op de Nederlandse markt. Deze Easy Mixen bestaan uit plantaardig erwteneiwit waaraan consumtenten water toevoegen om er bijvoorbeeld een burger of gehaktbal van te maken.

Samenwerking Unilever en Enough

Samenwerking Unilever en Enough

Unilever en De Vegetarische Slager gaan samenwerken met foodtechbedrijf ENOUGH (voormalig 3F BIO). Gezamelijk willen de bedrijven nieuwe plantaardige vleesproducten ontwikkelen en produceren.

Schouten Europe lanceert plantaardig alternatief voor kip en rund

Schouten Europe lanceert plantaardig alternatief voor kip en rund

Schouten Europe B.V. brengt plantaardige kip- en rundstukjes op de markt. Hiermee wil het Nederlandse familiebedrijf bijdragen aan de wereldwijde eiwittransitie.