Genomineerden Gouden Slagersring 2018 bekend

16 maart 2018

De genomineerden voor de prestigieuze Gouden Slagersring 2018 zijn bekend. Een deskundige jury, onder leiding van Paul van Trigt, heeft uit de bijna 60 inzendingen vijf producten geselecteerd. De Gouden Slagersring wordt uitgereikt aan een slager die het meest vernieuwende product heeft bedacht.

De jury, die dit jaar bestond uit Jacques Rijk (KNS), Richard den Otter (SVO), Janine van der Geest (slager in Heemstede), Nathan Burggraaf (winnaar 2017) en Dirk Smolders (winnaar jong talenten-prijs 2017), boog zich woensdag 14 maart over de ingezonden producten. Vooral de technisch hoogwaardige inzendingen van de jeugd, stemde de vakjury zeer tevreden.

jaws180314-048-300x200 Richard den Otter (SVO) vult zorgvuldig de jury-rapporten in. Foto: Jan Willem Schouten

Initiatief van Vleesmagazine

De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt.

De genomineerden voor de Gouden Slagersring 2018 zijn:

De volgende vijf slagers, hier onder genoemd in alfabetische volgorde, zijn genomineerd voor de Gouden Slagersring:

1. John van Egmond, Arnhem.

2. Hans de Goeij, Vianen.

3. Lida Koelewijn, Huizen.

4. Wouter van de Veen, Ederveen.

5. Arno Wapenaar, Vlaardingen

De genomineerden voor de Jong Talentenprijs 2018 zijn:

De jury nomineerde drie jonge slagers (onder 25 jaar) voor de Jong Talenten-prijs. In alfabetische volgorde zijn de genomineerden:

1. Julian Horst, Uddel. Werkzaam bij: slagerij Van Engelen Garderen.

2. Henk Wiggemansen, Amerongen. Werkzaam bij: slagerij Van Ginkel, Amerongen.

3. Julian Wisse, Meliskerke, Werkzaam bij: slagerij Wisse, Meliskerke.

'Ik kan het nauwelijks geloven'

Zonder uitzondering reageerden de genomineerden dol enthousiast op de uitslag. 'Oh werkelijk. Ik kan het nauwelijks geloven', lacht Lida Koelwijn als ze wordt gebeld met het goede nieuws. 'Ik reken natuurlijk nergens op. Ik had me zelfs niet kunnen voorstellen dat ik zo ver zou komen, maar stiekem hoop ik die ring nog wel een keer te winnen.'

‘Welke slager je ook spreekt, die Gouden ring, die willen ze een keer winnen’, zegt wedstrijdleider Paul van Trigt. ‘Dit is dan ook een Alain-Caron-200x300 van de mooiste wedstrijden die in onze branche wordt gehouden. Wat een hele mooie ontwikkeling is, is het hoge niveau van de SVO-studenten dat heeft deelgenomen. De jonge generatie komt er aan.’

Wie uiteindelijk de Gouden Slagersring om zijn vinger mag schuiven en wie de jong talenten-prijs wint, wordt woensdagavond 11 april bekendgemaakt. Dat gebeurt tijdens een feestelijk evenement bij SVO Vakopleiding Food in Houten. Deze uitreiking staat in het teken van creativiteit en innovatie met oog voor gezondheid. Spreker deze avond is tv-kok Alain Caron en Wessel Starink, lid van het International Young Butcher-team, geeft een demonstratie.

Lees al het nieuws rondom de Gouden Slagersring op goudenslagersring.nl.

 

Altijd op de hoogte blijven?