G. van Dalen's Vleescentrale bestaat 50 jaar

29 mei 2019

G. van Dalen's Vleescentrale bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom brengt het bedrijf een speciaal digitaal magazine uit. In het magazine staat informatie over de geschiedenis, het team, het vlees en verschillende slagers die de producten gebruiken komen aan het woord.

Het vleesverwerkende bedrijf startte in 1969 om de elf slagerijen van Gilles van Dalen van vlees te voorzien. In de loop der jaren werden de slagerijen verkocht maar het verwerkingsbedrijf bleef bestaan. In G. van Dalen's Vleescentrale worden alle facetten van het vleesverwerkingsproces in eigen beheer uitgevoerd. Het bedrijf heeft een slachterij, een grossierderij en een worstmakerij.

In het assortiment zitten rundvlees, varkensvlees, vers kalfs- en lamsvlees, en huisgemaakte vleeswaren en worst. "We zijn continu aan het innoveren en we blijven altijd op zoek naar manieren om een nog beter product te maken", vertelt Dick Wever in het Schager Weekblad. Hij is sinds 2015 de eigenaar van het bedrijf. "We zijn nu bezig met het ontwikkelen van een hybride worst. Deze bestaat voor vijftig procent uit v lees en vijftig procent uit rode linzen, champignons en rode bieten."

Transparantie is belangrijk voor G. van Dalen's Vleescentrale. Hiervoor is het merk Vlees van Gilles in het leven geroepen. Het is vlees van dieren die in de regio opgroeien en een goed leven hebben gehad. De naam Vlees van Gilles is een verwijzing naar de oprichter van het bedrijf Gilles van Dalen.

Bron: Schager Weekblad

Altijd op de hoogte blijven?