Fresh Services van Verstegen geslaagd voor Charcuterie cursus

24 december 2015 Vleesmagazine

De salesploeg Fresh Services van Verstegen Spices & Sauces is geslaagd voor de Charcuterie cursus. Na zes cursusdagen hebben zij laten zien dat zij zowel de theorie als de praktijk beheersten.

Paul van Trigt was de mentor van deze groep. Charcuterie 2, het ruim 670 pagina tellende boek met ca. 350 recepten van Van Trigt was het handboek tijdens deze cursus.

Kennis van feiten over het ambachtelijk bereidingsproces waaronder o.a. garen, rijpen, tumblen, injecteren en roken werd door Van Trigt getoetst. Ook alle foutenanalyses van gegaarde worstsoorten, gegaarde vleeswaren, verduurzaamde worstsoorten, verduurzaamde vleeswaren en specialiteiten dienden goed bestudeerd te worden. Van elk onderdeel zijn vele vleeswaren en worstsoorten gemaakt en daarna beoordeeld middels een wedstrijdformulier. De cursusdagen werden afgesloten met een pittig examen van het op die dag behandelde onderdeel.

Met passie voor het vak en met de gedachte de relaties nog beter te kunnen helpen in de toekomst, is deze groep de cursus in gegaan. Met als gevolg dat zij allemaal met hoge punten zijn geslaagd.

Altijd op de hoogte blijven?