‘Geef maaltijden een eigen identiteit’

16 mei 2023 Christiaan van Beemen Verstegen

De vraag naar gezonde kant-en-klare maaltijden is een onmiskenbare trend, die de slager een breed scala aan kansen en voordelen biedt. Met de Loaded Toppings van Verstegen bereidt de slager op een eenvoudige manier gezonde maaltijden, waar hij bovendien zijn eigen draai aan kan geven.

In zijn werk als manager food support ziet Peter Dumont van Verstegen dagelijks hoe het aanbieden van gezonde kant-en-klare maaltijden zorgt voor nieuwe klanten. “Door nieuwe en unieke maaltijden aan te bieden kan je als slager je productaanbod verbreden én jezelf onderscheiden van concurrenten. Mensen hebben het steeds drukker, waardoor ze soms weinig tijd hebben om boodschappen te doen en te koken. Tegelijkertijd willen ze wel lekker en vooral gezond eten. Slagers kunnen daarop inspelen met uitgebalanceerde maaltijden en maaltijdcomponenten, op basis van dieetvoorkeuren, allergieën en smaak. Als je klanten tevreden zijn over je maaltijden blijven ze terugkomen. En de mond-tot-mondreclame zorgt ervoor dat er steeds nieuwe klanten bijkomen.” 

Nog een voordeel van het aanbieden van maaltijden is het gunstige effect op de winstmarges en de kosten. De verkoopprijzen van (vlees in) maaltijden is doorgaans hoger dan de prijs van rauw vlees dat los wordt verkocht. Met een hogere winstmarge tot gevolg. Daar komt bij dat het aanbieden van maaltijden kan helpen om overtollige voorraad en voedselverspilling te verminderen. Dumont: “Je kan restanten in je maaltijden verwerken. Daardoor hoef je minder weg te gooien en werk je efficiënter. Zo blijft er meer over onderaan de streep.”

Experimenteren

Verstegen Borrel (© Verstegen)

Dumont adviseert slagers bij het maken van maaltijden vooral te blijven experimenteren. “Met verschillende ingrediënten, smaken en bereidingsmethoden. Door nieuwe smaken en gerechten te introduceren kan je klanten verrassen en enthousiasmeren. Vraag ze daarbij om hun mening over de maaltijden en gebruik deze feedback om de gerechten te verbeteren en aan te passen. Klanten waarderen het dat er naar hun mening wordt geluisterd. Dit kan weer helpen om een trouwe klantenkring op te bouwen.”

Verstegen biedt veel ondersteuning aan onder meer koks en slagerijen. De input die in deze sectoren wordt vergaard, verwerkt Verstegen in nieuwe concepten en producten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Loaded Toppings, nieuw in het assortiment van Verstegen. Dumont: “De Loaded Toppings zijn kant-en-klare maaltijdcomponenten, die rijkgevuld zijn met grove stukken groenten, vegetarische rulstukjes en kruiden en specerijen. Ze zijn al volledig op smaak gebracht en bevatten geen toegevoegde suikers. Met de Loaded Toppings kan de slager op een eenvoudige manier zijn eigen draai geven aan vlees, maaltijden, specials en vlugklaar-artikelen. Neem bijvoorbeeld de Mexicaanse topping, waarmee je een Mexicaanse maaltijd op zo’n manier kunt afmaken dat het eten een volledig eigen identiteit krijgt. Daarbij zorgen de Loaded Toppings er ook nog voor dat de producten in de toonbank een prachtige verse uitstraling krijgen. Ze zijn toe te passen bij ovengerechten, maar ook bij rollades of als vulling. Door de manier waarop je het gebruikt, krijgt elk product weer een andere smaakbeleving.” 

Verstegen logo

Verstegen Spices & Sauces
Industrieweg 161
3044 AS Rotterdam
+31(0)10 245 51 00
www.verstegen.nl

Altijd op de hoogte blijven?