Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2016 bekend

16 september 2016

De eerste keuring plaats van de Lekkerste Bal Gehakt bij de Koninklijke Nederlandse Slagers is geweest. Bijna 75 slagers zonden hun producten in. Aan de jury de zware maar smakelijke taak om de ingezonden producten te keuren op geur, kleur, smaak en samenstelling. Dat gebeurde op donderdag 15 september bij de KNS in Rijswijk.

De jury, dit jaar bestaande uit tv-kok en schrijver Julius Jaspers, de winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest, SVO-docent Gertjan Verzijl en expert Paul van Trigt. De jury was unaniem over de eisen van een smakelijke bal: “Een lekkere bal heeft een mooie melange van smaken met een goede grondstof en eigen signatuur. Een ambachtelijke authentieke gehaktbal!”

Mystery-aankoop

De 10 finaleproducten worden opnieuw gekeurd bij de finalekeuring op 29 september. Voorafgaand aan de finalekeuring vindt een mystery-aankoop plaats om te zien of het consumentenproduct overeenkomt met de wedstrijdinzending. Op de VAS-beurs (9 en 10 oktober in Amsterdam) wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2016

(lijst is in willekeurige volgorde)

Altijd op de hoogte blijven?