Febev veroordeelt dierenmishandeling bij slachthuis

20150610-022-2920

De Federatie van het Belgisch Vlees (Febev) veroordeelt de onlangs gepubliceerde beelden van dierenmishandeling die zijn gemaakt bij een varkensslachthuis in Zele. Op die beelden mishandelt een slachthuismedewerker een varken met een vorkheftruck.

'Febev investeert samen met de hele sector erg veel in dierenwelzijn. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de regionale ministers van dierenwelzijn', aldus de federatie. 'De handelingen die zichtbaar zijn in het videofragment (vertoond door VTM Nieuws, red.) spelen zich af buiten de slachturen, waardoor er niemand van het FAVV ter plaatse was.'

Duidelijke richtlijnen

Het bedrijf in kwestie neemt deel aan het Febev Plus Lastenboek, waarin duidelijke richtlijnen voor het dierenwelzijn zijn opgenomen. Febev: 'Het spreekt voor zich dat dergelijke praktijken niet stroken met deze richtlijnen. De chauffeur beging ernstige fouten en zal als gevolg van deze handelingen de toegang tot het slachthuisterrein ontzegd worden', aldus de belangenbehartiger van de Belgische varkens-, runder-, en paardenslachthuizen en uitsnijderijen.

Lees ook
Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Inflatie beïnvloedt het koopgedrag van veel consumenten, ook bij onze oosterburen. 31 procent van de Duitsers kan zich hun gebruikelijke vleesconsumptie niet meer veroorloven. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Vion voor de Vion Consumer Monitor.

Motie elektronisch identificatiesysteem aangenomen

Motie elektronisch identificatiesysteem aangenomen

De Tweede Kamer steunt de motie van D66-kamerlid Tjeerd de Groot over een elektronisch identificatiesysteem. Dit systeem moet bijdragen aan duurzaamheid en dierenwelzijn.

Varkensvlees

Varkensvlees

Nederland is nog steeds een land dat groots is in de export van varkensvlees. Het vlees wordt dan ook op grote schaal gewaardeerd door velen, mede door de overheerlijke smaak en textuur.