Febev veroordeelt dierenmishandeling bij slachthuis

20150610-022-2920

De Federatie van het Belgisch Vlees (Febev) veroordeelt de onlangs gepubliceerde beelden van dierenmishandeling die zijn gemaakt bij een varkensslachthuis in Zele. Op die beelden mishandelt een slachthuismedewerker een varken met een vorkheftruck.

'Febev investeert samen met de hele sector erg veel in dierenwelzijn. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de regionale ministers van dierenwelzijn', aldus de federatie. 'De handelingen die zichtbaar zijn in het videofragment (vertoond door VTM Nieuws, red.) spelen zich af buiten de slachturen, waardoor er niemand van het FAVV ter plaatse was.'

Duidelijke richtlijnen

Het bedrijf in kwestie neemt deel aan het Febev Plus Lastenboek, waarin duidelijke richtlijnen voor het dierenwelzijn zijn opgenomen. Febev: 'Het spreekt voor zich dat dergelijke praktijken niet stroken met deze richtlijnen. De chauffeur beging ernstige fouten en zal als gevolg van deze handelingen de toegang tot het slachthuisterrein ontzegd worden', aldus de belangenbehartiger van de Belgische varkens-, runder-, en paardenslachthuizen en uitsnijderijen.

Lees ook
PLUS stapt als vierde grote supermarkt over op Beter Leven-kip

PLUS stapt als vierde grote supermarkt over op Beter Leven-kip

Na Albert Heijn, Lidl en Jumbo stapt ook PLUS over op kip met het Beter Leven keurmerk. Vanaf 2023 heeft alle kip in de schappen bij PLUS minimaal één ster Beter Leven van de Dierenbescherming. Dat heeft de supermarktketen laten weten aan Wakker Dier.

Ook Jumbo stapt over op kip met Beter Leven-keurmerk

Ook Jumbo stapt over op kip met Beter Leven-keurmerk

Na Albert Heijn en Lidl stapt ook supermarktketen Jumbo over op kip met Beter Leven-keurmerk. Vanaf 2023 heeft alle kip in de schappen minimaal één ster Beter Leven. "De overgang naar het Beter Leven keurmerk voor ons volledige aanbod kip is voor ons een logische volgende stap", zegt Olaf de Boer, directeur Commercie Jumbo.

Onderzoek naar invloed dierenwelzijn op smaak vlees

Onderzoek naar invloed dierenwelzijn op smaak vlees

Binnen het vierjarig Europese onderzoeksproject mEATquality onderzoeken wetenschappers de invloed van dierenwelzijn op de smaak van vlees. In Resource vertelt Hans Spoolder, onderzoeker bij de Animal Science Group van Wageningen University & Resources meer over het onderzoek.