Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

gps-schets

Kippenslachterij GPS in Nunspeet heeft eind vorige week faillissement aangevraagd, volgens de bedrijfsleiding als gevolg van de coronacrisis. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten hebben nog tot niets geleid, voor honderden medewerkers dreigt ontslag.

Anderhalve week geleden sprak curator Frans van Oss van drie mogelijke overnamekandidaten voor het noodlijdende bedrijf. Inmiddels heeft hij laat weten faillissement aan te moeten vragen, doordat het niet is gelukt om met een van de partijen een vanuit de surseance van betaling een doorstart te maken.

gps_logo Op de site van de Gecombineerde Pluimvee Slachterij (GPS) in Nunspeet schrijft Van Oss, van Corinda Strijkert OMVR Advocaten: ‘30 oktober 2020 zijn de surseances van betaling van G.P.S. Nunspeet Vastgoed B.V. en Gecombineerde Pluimvee Slachterijen (G.P.S.) B.V. in Nunspeet uitgesproken. Er is intensief gezocht naar overnemende partijen. Dit zowel voor als na de surseance van betaling. Helaas is het niet gelukt een partij te vinden die vanuit de surseance van betaling gaat doorstarten.

Als gevolg daarvan zal ik als bewindvoerder samen met de directie de rechtbank moeten vragen om de surseances van betaling om te zetten naar faillissementen en zullen de activiteiten van de onderneming worden gestaakt. Dit ondanks de inzet van alle betrokken partijen, waaronder de werknemers, de uitzendkrachten, het management, de bank en de verschillende leveranciers die allemaal constructief hebben meegewerkt in de periode van surseance.’

Nog altijd overleg

Hoewel de curator zich daardoor genoodzaakt ziet om de kippenslachterij bankroet te laten verklaren, hoopt hij nog wel op een vervolg. ‘Een faillissement betekent niet dat gesprekken met potentiële kandidaten stoppen. Het overleg vindt nog steeds plaats en wanneer er hierover meer bekend is zullen wij dat laten weten.’

Dat de Nunspeetse kippenslachter niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen, komt volgens de bedrijfsleiding door de coronacrisis. Vooral de sluiting van de horeca hakte er flink in.

Het rommelt al langer bij het bedrijf. In september dreigden medewerkers met een staking uit ontevredenheid over de arbeidsomstandigheden. Een reorganisatie was op handen, wat voor onrust zorgde bij de medewerkers, die de hulp inriepen van de FNV. In oktober werd duidelijk dat het bedrijf 150 uitzendkrachten op straat had gezet.

Remkes The Poultry Family

De ‘GPS in Nunspeet bestaat ruim 40 jaar en is sinds 2016 onderdeel van Remkes The Poultry Family in Epe. De problemen bij GPS hebben geen consequenties voor de overige bedrijven binnen Remkes The Poultry Family, benadrukte de directie in eerder stadium in De Stentor.

 
Lees ook
Ovenschotel  met kippendijen

Ovenschotel met kippendijen

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties...

CBS: Minder varkens, aantal runderen blijft gelijk

CBS: Minder varkens, aantal runderen blijft gelijk

Er is een lichte daling van het aantal varkens. Tegelijkertijd blijft het aantal runderen gelijk. Dat blijkt volgens het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) uit de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2021. Ook zijn er minder schapen en kippen.

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”