Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

gps-schets

Kippenslachterij GPS in Nunspeet heeft eind vorige week faillissement aangevraagd, volgens de bedrijfsleiding als gevolg van de coronacrisis. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten hebben nog tot niets geleid, voor honderden medewerkers dreigt ontslag.

Anderhalve week geleden sprak curator Frans van Oss van drie mogelijke overnamekandidaten voor het noodlijdende bedrijf. Inmiddels heeft hij laat weten faillissement aan te moeten vragen, doordat het niet is gelukt om met een van de partijen een vanuit de surseance van betaling een doorstart te maken.

gps_logo Op de site van de Gecombineerde Pluimvee Slachterij (GPS) in Nunspeet schrijft Van Oss, van Corinda Strijkert OMVR Advocaten: ‘30 oktober 2020 zijn de surseances van betaling van G.P.S. Nunspeet Vastgoed B.V. en Gecombineerde Pluimvee Slachterijen (G.P.S.) B.V. in Nunspeet uitgesproken. Er is intensief gezocht naar overnemende partijen. Dit zowel voor als na de surseance van betaling. Helaas is het niet gelukt een partij te vinden die vanuit de surseance van betaling gaat doorstarten.

Als gevolg daarvan zal ik als bewindvoerder samen met de directie de rechtbank moeten vragen om de surseances van betaling om te zetten naar faillissementen en zullen de activiteiten van de onderneming worden gestaakt. Dit ondanks de inzet van alle betrokken partijen, waaronder de werknemers, de uitzendkrachten, het management, de bank en de verschillende leveranciers die allemaal constructief hebben meegewerkt in de periode van surseance.’

Nog altijd overleg

Hoewel de curator zich daardoor genoodzaakt ziet om de kippenslachterij bankroet te laten verklaren, hoopt hij nog wel op een vervolg. ‘Een faillissement betekent niet dat gesprekken met potentiële kandidaten stoppen. Het overleg vindt nog steeds plaats en wanneer er hierover meer bekend is zullen wij dat laten weten.’

Dat de Nunspeetse kippenslachter niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen, komt volgens de bedrijfsleiding door de coronacrisis. Vooral de sluiting van de horeca hakte er flink in.

Het rommelt al langer bij het bedrijf. In september dreigden medewerkers met een staking uit ontevredenheid over de arbeidsomstandigheden. Een reorganisatie was op handen, wat voor onrust zorgde bij de medewerkers, die de hulp inriepen van de FNV. In oktober werd duidelijk dat het bedrijf 150 uitzendkrachten op straat had gezet.

Remkes The Poultry Family

De ‘GPS in Nunspeet bestaat ruim 40 jaar en is sinds 2016 onderdeel van Remkes The Poultry Family in Epe. De problemen bij GPS hebben geen consequenties voor de overige bedrijven binnen Remkes The Poultry Family, benadrukte de directie in eerder stadium in De Stentor.

 
Lees ook
Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.

Picnic stapt versneld over naar Beter Leven kip

Picnic stapt versneld over naar Beter Leven kip

Online supermarkt versnelt de overstap naar Beter Leven-kip. Vanaf 7 mei bezorgt de online supermarkt alleen nog maar verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. De kipvleeswaren volgen later.

Ibizaburgers en voorjaarskippetjes

Ibizaburgers en voorjaarskippetjes

Voor de barbecue-editie van Vleesmagazine maakte meesterslager Hans de Goeij een pittige Ibizaburger en een gevuld voorjaarskippetje. Beide gerechten kunnen ook in de oven worden bereid.