Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

gps-schets

Kippenslachterij GPS in Nunspeet heeft eind vorige week faillissement aangevraagd, volgens de bedrijfsleiding als gevolg van de coronacrisis. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten hebben nog tot niets geleid, voor honderden medewerkers dreigt ontslag.

Anderhalve week geleden sprak curator Frans van Oss van drie mogelijke overnamekandidaten voor het noodlijdende bedrijf. Inmiddels heeft hij laat weten faillissement aan te moeten vragen, doordat het niet is gelukt om met een van de partijen een vanuit de surseance van betaling een doorstart te maken.

gps_logo Op de site van de Gecombineerde Pluimvee Slachterij (GPS) in Nunspeet schrijft Van Oss, van Corinda Strijkert OMVR Advocaten: ‘30 oktober 2020 zijn de surseances van betaling van G.P.S. Nunspeet Vastgoed B.V. en Gecombineerde Pluimvee Slachterijen (G.P.S.) B.V. in Nunspeet uitgesproken. Er is intensief gezocht naar overnemende partijen. Dit zowel voor als na de surseance van betaling. Helaas is het niet gelukt een partij te vinden die vanuit de surseance van betaling gaat doorstarten.

Als gevolg daarvan zal ik als bewindvoerder samen met de directie de rechtbank moeten vragen om de surseances van betaling om te zetten naar faillissementen en zullen de activiteiten van de onderneming worden gestaakt. Dit ondanks de inzet van alle betrokken partijen, waaronder de werknemers, de uitzendkrachten, het management, de bank en de verschillende leveranciers die allemaal constructief hebben meegewerkt in de periode van surseance.’

Nog altijd overleg

Hoewel de curator zich daardoor genoodzaakt ziet om de kippenslachterij bankroet te laten verklaren, hoopt hij nog wel op een vervolg. ‘Een faillissement betekent niet dat gesprekken met potentiële kandidaten stoppen. Het overleg vindt nog steeds plaats en wanneer er hierover meer bekend is zullen wij dat laten weten.’

Dat de Nunspeetse kippenslachter niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen, komt volgens de bedrijfsleiding door de coronacrisis. Vooral de sluiting van de horeca hakte er flink in.

Het rommelt al langer bij het bedrijf. In september dreigden medewerkers met een staking uit ontevredenheid over de arbeidsomstandigheden. Een reorganisatie was op handen, wat voor onrust zorgde bij de medewerkers, die de hulp inriepen van de FNV. In oktober werd duidelijk dat het bedrijf 150 uitzendkrachten op straat had gezet.

Remkes The Poultry Family

De ‘GPS in Nunspeet bestaat ruim 40 jaar en is sinds 2016 onderdeel van Remkes The Poultry Family in Epe. De problemen bij GPS hebben geen consequenties voor de overige bedrijven binnen Remkes The Poultry Family, benadrukte de directie in eerder stadium in De Stentor.

 
Lees ook
Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Dit jaar vond de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees (WZV) plaats. Er deden 1,7 miljoen Nederlanders aan mee. 1,5 miljoen deelnemers willen ook de rest van het jaar geen of minder vlees eten.

Een faillissement kan soms worden vermeden!

Een faillissement kan soms worden vermeden!

  Bijna alle ondernemers overkomt het een keer in het ondernemersbestaan; het gaat bedrijfseconomisch zo slecht dat het voortbestaan van het bedrijf op het spel staat. Het is dan vaak een dubbeltje op zijn kant. Veel bedrijven hebben in zo’n situatie nog een redelijke tot goed toekomstperspectief maar de schuldenberg is dan de molensteen...

Tot het uiterste

Tot het uiterste

Ik mag toch onderhand wel aannemen dat we zo langzamerhand weer wat beweging in de economie gaan krijgen. Dat we afscheid hebben genomen van de avondklok en dat we ons weer druk kunnen maken over hoe we de volgende dag alles af kunnen krijgen.