Extra beveiliging bij LETS hygiënesluis

16 september 2016

De nieuwe modellen hygiënesluizen van LETS bv zijn als eerste uitgerust met een beveiliging tegen bacteriologische verontreiniging van het watertoevoernet. Deze uitvinding van LETS bv is Patent Pending.

Drinkwaterbedrijven leveren via hun waternet veilig drinkwater bij hun klanten af. Wanneer bij een op het waternet aangesloten installatie - zoals een hygiënesluis -, beveiligingen ontbreken of niet functioneren, kan het waternet verontreinigd raken. Dit kan de gezondheid en de voedselveiligheid in gevaar brengen. Om deze risico’s zoveel mogelijk te voorkomen, moet een installatie die op het waternet is aangesloten aan bepaalde technische eisen voldoen. Dit is vastgelegd in de NEN1006. De nieuwe hygiënesluis van LETS is uitgerust met een nieuwe beveiliging om bacteriologische verontreiniging van het watertoevoernet te voorkomen.

Nieuwe beveiliging in hygiënesluis

Hygiënesluizen zijn in de voedingsindustrie een bekend beeld geworden, veelal gebruikt naar de toegang van een productieruimte. Wanneer de borstels van de hygiënesluis worden betreden, gaan deze draaien om de zolen van schoeisel te reinigen. Tussen deze borstels is een sproeibuis bevestigd, die water, eventueel gemengd met reinigings- of desinfectiemiddel, op de borstels spuit. Het spatwater wat vervolgens van de roterende borstels afkomt (al dan niet ernstig vervuild met straatvuil, ziektekiemen etc.) spat terug op de watersproeibuis, waar bacteriën naar binnen kunnen dringen en zich vermenigvuldigen. Niet alleen de hygiënesluis kan hiermee een bron van besmetting worden, maar zelfs het tapwaterleidingnet van het hele pand kan besmet raken. De Patent Pending van LETS biedt bescherming voor dit risico.

Altijd op de hoogte blijven?