De With Maaltijden en De Kroes bundelen krachten

24 augustus 2023 Redactie Vleesmagazine De Kroes

De With Maaltijden en De Kroes hebben besloten om samen verder te gaan. De twee bedrijven delen de ambitie om de categorie van ambachtelijke maaltijdschotels uit te bouwen op een lokale en duurzame wijze.

Beide bedrijven zijn opgericht vanuit een slagerij en actief als producent voor onder andere versspecialisten, foodservice en retail. De With Maaltijden werd opgericht in 2006 als onderdeel van De With Slagerij en wordt gerund door Thomas de With (derde generatie). Komende perdiode verhuist de productie van de ovenschotels onder begeleiding van Thomas de With naar Nieuw-Vennep.

Productcategorie maaltijden

Door de krachtenbundeling verwachten de bedrijven de doorontwikkeling van de productcategorie maaltijden met het behoud van de eigen sterktes. “Door deze samensmelting creëren we synergie en ontstaan mooie kansen op het gebied van verse maaltijden voor onze klanten,” regeert Peter de Vos, directeur van De Kroes. “De With ken ik als gespecialiseerd ambachtsbedrijf dat qua kennis, kunde en passie goed aansluit op de visie van De Kroes. Met deze stap kunnen we gezamenlijk met onze klanten de groeiambitie waarmaken.”

Thomas de With sluit zich hierbij aan. “Het is een belangrijk besluit. We hebben sterk overeenkomende kernwaarden en passen goed bij elkaar. Er is zoveel gezamenlijk talent, kennis en passie dat dit voelt als een doorpakmoment voor De With Maaltijden.”

Aanbod De Kroes

De Kroes is een sparringpartner voor foodspecialisten en -ondernemers. Het bedrijf kijkt continue naar mogelijkheden voor het doorvoeren van verbeteringen om gezondere menu’s samen te stellen, meer variatie te bieden en verspilling te voorkomen, zónder in te leveren aan ambachtelijke kwaliteit. In het aanbod zitten merken als De Indische, Flying Flavours, Pinsa Club en Broodkunst. Met het toevoegen van een kwaliteitsmerk als De With Maaltijden hoopt De Kroes de markt nog verder te inspireren en ontzorgen.

Altijd op de hoogte blijven?