Dun gesneden fricandeau met tonijnmayonaise en tuinkers

attachment-001_food-image-VLS13092I01

Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram fricandeau gesneden
1 blikje dolfijn vriendelijke tonijn
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel creme fraiche
sap van 1 citroen
1 eetlepel gehakte dille
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepels kappertjes
1 bakje tuinkers
1 kropslahartje

Werkwijze:
Maak eerst de tonijnmayonaise door de tonijn, de mayonaise, de crème fraiche, het citroensap, de peterselie en de dille met elkaar te mengen in een keuken machine tot een gladde pasta je kunt er eventueel wat olijfolie bij doen om de saus wat af te slappen.

Bedek nu twee borden met de fricandeau, en smeer hierop de tonijnmayonaise. Zodat alles goed bedekt is. Strooi hierover de kappertjes en de tuinkers en leg wat kropsla in het midden van het bord. Maak alles af met takje peterselie en smullen maar.

Tip: Heerlijk met wat geroosterd tijgerbrood en een ijskoud Mexicaans biertje

Lees ook
‘Met minder personeel meer output genereren’

‘Met minder personeel meer output genereren’

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig? Dit is het laatste deel van deze rondvraag met Thomas Waals van Spako.

Maaltijden van de slager

Maaltijden van de slager

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Het is niet alleen zaak om verser en beter te zijn dan de supermarkten, maar ook om je te onderscheiden van andere versspecialisten die maaltijden verkopen. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig?

Vlees volautomatisch, flexibel en compact verpakken

Vlees volautomatisch, flexibel en compact verpakken

Maak kennis met de nieuwste telg van MULTIVAC: de compacte en volautomatische traysealer T 305. Deze traysealer is ontwikkeld om aantrekkelijke MAP- en vacuüm skinverpakkingen te produceren in kleine tot middelgrote batches voor de meest uiteenlopende toepassingen.