Doperwtjessoep met gebakken achterham en kerrieroom

13 augustus 2012 Vivie Brandligt

 Ingrediënten:
4 dl kippenbouillon
2 dl koksroom
200 gram doperwtjes gedopt
Beetje kervel
Zout /peper
200 gram achterham in blokjes gesneden
1 dl slagroom
Snuf kerrie

Werkwijze:
Breng de kippenbouillon met de doperwten aan de kook. Na ongeveer 5 minuten zijn de doperwtjes gaar en kan het vuur laag. Voeg nu de kervel toe en de room. En mix alles met een staafmixer fijn. Breng op smaak. Snijd de ham fijn en bak deze in een klein beetje olijfolie mooi bruin. Sla de slagroom stijf maar niet te stijf roer er wat kerrie en wat zout door. Mix de warme soep nog even vlak van te voren met de mixer door tot er een mooie schuimlaag ontstaat. Doe nu eerst de ham in de borden, daarop de kerrieroom en vervolgens de opgeschuimde soep. Afmaken met nog wat takjes kervel en klaar is kees.

Tip: Goed te combineren met mooi donker bier

Altijd op de hoogte blijven?