COV: incidenten niet maatgevend voor vleessector

21 maart 2014 Edwin Rensen

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) neemt afstand van het beeld dat secretaris generaal Paul van de NVWA over de voedingsmiddelenindustrie schetst in het Financiële Dagblad van 19 maart.

Volgens de COV kan het niet zo zijn dat de NVWA de hele Nederlandse voedingsmiddelenindustrie de maat gaat nemen aan de hand van incidenten, waar overheid én bedrijfsleven afgelopen tijd tegenaan zijn gelopen.

'De vee- en vleessector zorgt met duizenden werknemers dagelijks, dat aan wettelijke én bovenwettelijke eisen wordt voldaan. Zo hanteren de ondernemingen tal van internationaal geaccrediteerde kwaliteitsborgingssystemen om te garanderen dat bedrijfsprocessen en eindproducten boven elke verdenking zijn en dat extra garanties worden gegeven voor de veiligheid en kwaliteit van het product', aldus communicatiemanager Dé van de Riet van de COV.

De NVWA moet voor haar taken professioneel zijn ingericht en zijn toegerust om dit werk op basis van goede risicoanalyses en deskundigheid uit te voeren. Sinds jaar en dag onderschrijft de COV het belang daarvan volledig; het vleesbedrijfsleven draagt daar bovendien ook zo'n € 50 miljoen aan bij.

Altijd op de hoogte blijven?