Chefs, boeren en beleidsmakers bijeen op World Agri Food Forum

Tijdens de eerste editie van het World Agri Food Forum (WAFF) komen CEO’s, chefs, boeren en beleidsmakers, wetenschappers en foodondernemers op 16 oktober bijeen in Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch. Daar gaan ze met elkaar in gesprek over de toekomstige veranderingen in ons eten.

Het WAFF is een initiatief van AgriFood Capital, Food Inspiration en Libéma, en onderdeel van de Dutch Agri Food Week. Drie sprekers presenteren hun toekomstverkenning: Michiel Bakker – directeur Global Foodservices van Google, Rien Nagel – lid Raad van Bestuur Rabobank en professor dr. Mark Post – Hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit van Maastricht. De bijeenkomst wordt geopend door Ton Rombouts, voorzitter van AgriFood Capital, en Bert Pauli, gedeputeerde economie Provincie Noord-Brabant.

World Agri Food Forum

Foodtrendwatcher Hans Steenbergen, inhoudelijk eindverantwoordelijke van het WAFF: ‘We moeten veranderen. Het huidige voedselsysteem kraakt in zijn voegen. De opmars van obesitas en de afname van biodiversiteit zijn signalen van een ontspoord voedselsysteem’, zegt hij. ‘Hoe kunnen horeca, boeren, foodretailers en voedselproducenten in 2050 negen miljard mensen voeden op een manier die goed is voor de gezondheid van mensen, de planeet, de dieren en het klimaat? Het WAFF is onderdeel van de eerste Dutch Agri Food Week die van 12 tot 20 oktober duurt.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Alternatief stikstofplan: Meer geld voor boeren met duurzame producten

Alternatief stikstofplan: Meer geld voor boeren met duurzame producten

Een groep experts overhandigde het kabinet 18 augustus een eigen stikstofplan met de titel Toekomst zoekt Boer. De stikstofuitstoot moet in dit plan nog steeds met de helft verminderen, maar de overheid moet de duurzame boeren helpen. Deze krijgen nu te weinig voor hun producten.

Boeren in gesprek met burgers tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Boeren in gesprek met burgers tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Tijdens de 4Daagsefeesten in Nijmegen brengen de boeren en tuinders van boerenclub ZLTO het weiland naar de stad. In de Burchtstraat is een weiland gecreëerd waar feestgangers in gesprek kunnen gaan langs de boer.

Boeren protesteren tegen stikstofplannen kabinet

Boeren protesteren tegen stikstofplannen kabinet

Het zal niemand zijn ontgaan. De boeren zijn het niet eens met de stikstofplannen van het kabinet. Vorige week vond een grote demonstratie in Stroe plaats en ook deze week zijn er protesten. De gezamenlijke boerenorganisaties* stuurden het onderstaande persbericht.