Chefs, boeren en beleidsmakers bijeen op World Agri Food Forum

14 oktober 2015 Vleesmagazine

Tijdens de eerste editie van het World Agri Food Forum (WAFF) komen CEO’s, chefs, boeren en beleidsmakers, wetenschappers en foodondernemers op 16 oktober bijeen in Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch. Daar gaan ze met elkaar in gesprek over de toekomstige veranderingen in ons eten.

Het WAFF is een initiatief van AgriFood Capital, Food Inspiration en Libéma, en onderdeel van de Dutch Agri Food Week. Drie sprekers presenteren hun toekomstverkenning: Michiel Bakker – directeur Global Foodservices van Google, Rien Nagel – lid Raad van Bestuur Rabobank en professor dr. Mark Post – Hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit van Maastricht. De bijeenkomst wordt geopend door Ton Rombouts, voorzitter van AgriFood Capital, en Bert Pauli, gedeputeerde economie Provincie Noord-Brabant.

World Agri Food Forum

Foodtrendwatcher Hans Steenbergen, inhoudelijk eindverantwoordelijke van het WAFF: ‘We moeten veranderen. Het huidige voedselsysteem kraakt in zijn voegen. De opmars van obesitas en de afname van biodiversiteit zijn signalen van een ontspoord voedselsysteem’, zegt hij. ‘Hoe kunnen horeca, boeren, foodretailers en voedselproducenten in 2050 negen miljard mensen voeden op een manier die goed is voor de gezondheid van mensen, de planeet, de dieren en het klimaat? Het WAFF is onderdeel van de eerste Dutch Agri Food Week die van 12 tot 20 oktober duurt.

Altijd op de hoogte blijven?