Cao-onderhandelingen slagersbranche

18 februari 2019

KNS heeft een eindbod voor een nieuwe cao uitgebracht aan de vakbonden. Dit gebeurde na vier onderhandelingsrondes zo staat op de website van de brancheorganisatie te lezen. Het eindbod omhelst een loonsverhoging van 2,5% vanaf 1 maart 2019 en een verlaging van de zondagtoeslag naar 80 procent. Het werken op zondag blijft ook vrijwillige basis.

In het bod wordt de vakvolwassenleeftijd in twee stappen verlaagt. Van 23 naar 22 jaar per 1 januari 2019, en van 22 naar 21 jaar vanaf 1 juli 2019. Dit gebeurt vanwege wijzigingen in de Wet op het minimum(jeugd)loon. Dit betekent dat ook de salarisschalen moeten worden aangepast.

De huidige reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer wordt vervangen door een vergoeding van 15 cent per kilometer. Over de eerste 10 kilometer wordt geen vergoeding betaald. Andere bepalingen zijn het aanpassen van de definitie van ploegendienst, er komen voorwaarden aan het implementeren van een drieploegendienst en toilettijd wordt doorbetaald.

Het eindbod van KNS ligt nu bij de vakbonden. KNS verwacht dat deze begin maart zullen reageren. Voor meer informatie over de cao heeft de KNS voor haar leden een dossier op de website.

Bron: KNS

Altijd op de hoogte blijven?