Barentz neemt meerderheidsaandeel in Vitablend

13 augustus 2012 Lucien Joppen

HOOFDDORP - Barentz Europe heeft een meerderheidsaandeel genomen in Vitablend Holding. De ingrediëntenleverancier wil bij het Friese bedrijf haar centre of excellence onderbrengen.

HOOFDDORP - Barentz Europe heeft een meerderheidsaandeel genomen in Vitablend Holding. De ingrediëntenleverancier wil bij het Friese bedrijf haar centre of excellence onderbrengen.


Vitablend uit Wolvega, dat is opgericht in 2000, produceert blends van vitamines, mineralen en anti-oxidanten voor food en pharma. Het bedrijf heeft een zeer moderne productie- en R&D-faciliteit.


Complete portfolio

Distributeur/producent Barentz hoopt via haar belang in Vitablend haar technologische capaciteiten, met name op gebied van fortificatie en conservering, versterken. Ook zet het bedrijf versterkt in op R&D en productontwikkeling.


'We hebben ons ontwikkeld tot een Europese speler van formaat in specialties', aldus topman Hidde van der Wal. 'We bieden een complete portfolio voor onze klanten aan. Daarnaast hebben we met deze stap en de acquisitie van Barentz Ingredients in 2002 productie en de bijbehorend technical support voor onze klanten onder een dak.'


Lees ook:

Barentz koopt ingrediëntenleverancier (10 april 2007)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over overnames

Programma Vleescongres 'Meat The future'

Altijd op de hoogte blijven?