Advocatenkantoor organiseert seminar ‘Product Recall en Productaansprakelijkheid’

23 maart 2017

Kneppelhout & Korthals advocaten organiseert in samenwerking met Willis Towers Watson en Cunningham Lindsey op donderdag 30 maart een Food Round Table met het thema: ‘Product Recall en Productaansprakelijkheid’. Het advocatenkantoor houdt het seminar voor alle food ondernemingen die het risico lopen dat hun producten vanwege een gebrek, contaminatie of onjuiste labelling moeten worden teruggeroepen.

Het aantal product-recalls in de levensmiddelenindustrie nam afgelopen jaar substantieel toe. De daarmee gepaard gaande kosten vallen niet vanzelfsprekend onder de aansprakelijkheidsverzekering of recall-dekking. Dat kan leiden tot hoge, onvoorziene onkosten. De middag staat in het teken van het delen van ervaringen en inzicht krijgen in wetten, dilemma’s, bedreigingen en wat de effecten van food-risico’s zijn tijdens recall situaties.

Programma

Tot de sprekers behoren Marijn van Tuijl, hoofd branchegroep Agri & Food bij Kneppelhout & Korthals Advocaten alsmede Tef Tevonderen en Kees Heijboer, experts bij Cunningham Lindsey. Marijn van Tuijl zal de publiekrechtelijke kaders schetsen en aan de hand van de praktijk vertellen over mogelijke discussies die kunnen ontstaan met de NVWA in recall situaties. Tef Tevonderen en Kees Heijboer zullen aan de hand van praktijkvoorbeelden kijken naar de praktische en verzekeringsvraagstukken waar een food bedrijf mee te maken krijgt bij een recall.

Meer informatie en inschrijven kan via de website van het advocatenkantoor.

Seminar ‘Product Recall & Productaansprakelijkheid’

  • Datum: Donderdag 30 maart in Amstelveen
  • Aanvang: 14:15
  • Einde: 17:00
  • Locatie: Professor E.M. Meijerslaan 5 te Amstelveen OF Boompjes 40 te Rotterdam
  • Toegang: Gratis

Altijd op de hoogte blijven?