AH roept worst terug om poepbacterie

Biefstukworst-AH-560x373

Albert Heijn heeft zaterdag biefstukworst teruggeroepen en uit de schappen gehaald omdat bij een controle de poepbacterie E.coli in de vleeswaar is aangetroffen.

De poepbacterie is aangetroffen in AH Biefstukworst st. 200 gram met een houdbaarheidsdatum van 21 september 20202. Dat blijkt uit een waarschuwing op de site van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit NVWA en op de site van AH zelf.

Ziekteverwekker

Het eten van een product met een E.coli-bacterie (poepbacterie, STEC, EHEC) kan, als het product niet door en door is gegaard, binnen een week misselijkheid, braken en (bloederige) diarree tot gevolg hebben. Vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een lage weerstand en zwangere vrouwen is het risico groter. Als de gezondheidsklachten optreden wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts.

Geld terug

AH roept klanten op om de worst niet te eten, maar terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Daar krijgen zij het aankoopbedrag terug. De marktleider verontschuldigt zich voor het ongemak.

 
Lees ook
Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Een werknemer van een Indonesisch restaurant is op staande voet ontslagen omdat hij door de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‘NVWA’) geconstateerde overtredingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De rechter is het daar niet mee eens.

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.

Essentiële stappen voor representatieve monstername

Essentiële stappen voor representatieve monstername

Voedingsmiddelenproducenten dragen een grote verantwoordelijkheid als het gaat om voedselveiligheid. Betrouwbare monstername is hierin essentieel en kan ongewenste gevolgen van besmet voedsel voorkomen. Maar hoe garandeer je een representatief monster?